Restoranlar için boykot vakti

Enflasyonun en fazla hissedildiği sektörlerden biri olan yeme içme endüstrisi, son dönemde ciddi zorluklarla karşı karşıya.

Restoranlar için boykot vakti
Yayınlanma:

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, lokanta ve otellerdeki fiyat artışı, TÜFE'nin üzerinde bir seyir izledi. Ayrıca, İpsos'un yaptığı araştırmaya göre, lokantalarda tüketimde 2019'a kıyasla ciddi bir düşüş yaşandı. Sosyal medyada uzun süredir tartışılan ve dışarıdan hazır yemek fiyatlarına yönelik tepkiler, Ramazan ayının ardından boykota dönüştü. Ekonomist İris Cibre'nin çağrısıyla başlayan boykot, geniş bir destek gördü. Sosyal medyada hızla yayılan çağrılar, büyük ilgi gördü ve #fahişyemeğeBOYKOT etiketi altında yoğun bir katılım sağlandı.

Cibre'nin çağrısı, yeme içme sektöründe fahiş fiyat artışlarını ele alıyor ve bunun enflasyonla açıklanamayacak kadar yüksek olduğunu vurguluyor. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl de bu konuya dikkat çekerek, sektörün fiyatları sabitlemek ve düşürmek için çalışma yaptığını belirtti. Ancak, boykot çağrısının işletmeler üzerindeki etkileri ve sektörün bu taleplere nasıl yanıt vereceği belirsizliğini koruyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.