Sadullah Ergin Kimdir?

Sadullah Ergin son zamanlarda vatandaşlar tarafından merak edilen bir isim oldu. İşte Sadullah Engin'in merak edilenleri...

Sadullah Ergin Kimdir?
Yayınlanma:

Türk siyasetçi ve eski Adalet bakanı Sadullah Ergin, 6 Temmuz 1964 tarihinde Antakya’da doğdu. Bakanlık görevini ise 2011-2013 ve 2009-2011 yılları arasında yapmıştı.

Kariyeri ve erken yaşamı

İlk ve orta öğretimini Antakya’da tamamlayan Sadullah Ergin, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 1 yıl okudu. Sonrasında ise 1983 yılında kayıt olduğu Ankara Üniversitesi hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. Askerlik görevini yaptıktan sonra ise Hatay Bölge Müdürlüğü’nde kurum avukatlığı yaptı. 1995 yılında görevinden istifa ederek çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik yaptı.

Siyasi hayatı

Refah Partisi ve Fazilet Partisinde Hatay İl Başkanı olarak görev yaptı. Fazilet partisinden Antakya Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katılan Ergin, sonrasında AKP Hatay Kurucu İl Başkanı oldu. Tarihler 3 Kasım 2002 tarihini gösterdiğinde 1. Sıradan Hatay Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili olarak 3 dönem görev yaptı. Adalet Bakanlığı görevini 60. Cumhuriyet Hükümeti’nde yaptı. 61. Cumhuriyet Hükemeti’nde yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi. 2013 tarihinde 2014 yerel seçimleri için Adalet Bakanlığı görevinden ayrıldı ve Hatay Belediye Başkanlığı’na aday oldu. Yerel seçimlerde 5000 oy fark ile CHP’li Lütfü Savaş’a Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybetti.

AKP’den ayrıldıktan sonra ise 9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin kurucu üyelerinden oldu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.