Sağlık alanında yeni gelişme: Uzaktan muayene dönemi başladı!

Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlı hastanelerde uzaktan muayene dönemi başlıyor. Bu muayenenin masrafları yarından itibaren SGK tarafından karşılanacak.

Sağlık alanında yeni gelişme: Uzaktan muayene dönemi başladı!
Yayınlanma:

Yarından itibaren (22 Mayıs), Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde, uzaktan muayene hizmeti sunulacak ve bu hizmetin masrafları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacak.

RANDEVU ALINMASI GEREKECEK

Habertürk'ün haberine göre, uzaktan muayene hizmetinden faydalanmak isteyenlerin, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaları gerekecek. Aynı gün içinde aynı hastanede sadece bir uzaktan muayene gerçekleştirilebilecek ve SGK, bu muayenenin ücretini karşılayacak.

REÇETE VE RAPOR İMKANI

Uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek uzaktan muayeneler sonucunda, e-reçete ile ilaçlar yazılabilecek ve bu ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edilebilecek. Ayrıca, doktorlar gerekli gördüklerinde e-rapor da düzenleyebilecek.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİ VE ÖZEL HASTANELER KAPSAM DIŞI

Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan kuruluşlar tarafından verilecek. Ancak, devlete ait veya vakıf üniversiteleri ile özel hastaneler bu kapsamın dışında tutulacak.

HASTANIN TERCİHİNE BIRAKILDI

Uzaktan sağlık hizmeti almak istemeyen hastalar, yüz yüze muayene olmayı tercih edebilecekler. Teknolojiyi kullanma konusunda yeterli beceriye sahip olmayan veya teknik altyapıya erişimi bulunmayan hastalar ise uzaktan muayene edilemeyecek.

MUAYENE ÖNCESİ HAZIRLIK

Uzaktan muayene öncesinde hastaların, boy, kilo, bel çevresi, açlık kan şekeri ve tansiyon ölçümlerine ait sonuçları hazırlamaları gerekecek. Giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar ile sağlık verileri ölçülüp takip edilebilecek, böylece doktorlar hastaları uzaktan daha etkin bir şekilde değerlendirebilecek.

KORONAVİRÜS SALGINIYLA BAŞLADI

Uzaktan muayene uygulaması, koronavirüs salgını döneminde karantinadaki hastalar için başlatıldı ve 2022 yılında yayımlanan Uzaktan Sağlık Hizmetinin Sunulmasına Dair Yönetmelik ile kalıcı hale getirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.