Sağlık Bakanlığı yeni tedbirler aldı: Randevu sorunu çözülecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, sağlık sistemindeki randevu sorununu kalıcı olarak çözeceklerini ve yeni tedbirleri kademeli olarak hayata geçirileceklerini sosyal medya hesabından da bir kez daha duyurdu. İşte o açıklamalar...

Sağlık Bakanlığı yeni tedbirler aldı: Randevu sorunu çözülecek!
Yayınlanma:

GAMZE ERDOĞAN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine sonrasında yaptığı basın açıklamasında MHRS randevu sorunu ve muayene kapasite yetersizliği üzerinde odaklandıklarını belirtti. İl, hastane ve branş bazında yaşanan sorunları detaylı bir şekilde incelediklerini ifade etti ve hastane yöneticilerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu vurguladı. Artan sağlık hizmeti talebine karşılık kapasitelerini artırdıklarını da belirtti.

RANDEVU SORUNDA ÖNE ÇIKAN ETKENLER

Randevu sorununda öne çıkan iki etken olduğunu açıklayan Koca, birincisinin hekim sayısının taleple kıyaslandığında yetersiz olması olduğunu söyledi. Mevcut kapasitenin şartlardan ötürü verimli kullanılamadığını belirten Koca, bu doğrultuda, uzman ve yan dal uzmanı hekim sayısını artırmaya yönelik çalışmaları tamamladıklarını ve yakın dönemde önemli artışlar olacağını açıkladı.

Koca, ikinci etkenin ise mevcut kapasitenin yeterince verimli kullanılamaması olduğunu ve bu durumun hastanelerin kapasite kullanımı ile randevu alıp gelmeyenlerin sebep olduğu atıl kapasiteyle ilgili olduğunu ifade etti. Bu sorunun çözümü için ilk tedbirleri aldıklarını ancak yeni yapılan analizlerin bazı zorunlulukları işaret ettiğini belirtti.

Son olarak, kademeli olarak yeni tedbirleri hayata geçirerek randevu sorununu kalıcı olarak çözeceklerini dile getiren Koca, hastalar arasında adil olmayacak sonuçlara yol açan bu sorunu hızla çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.