Sahte basın kartıyla binlerce liralık vurgun yaptılar!

Antalya'da gerçekleştirilen bir operasyon, sahte basın kartı üreten ve bu yolla yaklaşık 600 bin lira vurgun yapan bir şebekeyi ortaya çıkardı.

Sahte basın kartıyla binlerce liralık vurgun yaptılar!
Yayınlanma:

Emniyet güçleri, MASAK'ın raporu doğrultusunda harekete geçerek, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından aralarında A.C, E.B, K.B, A.Ç, U.K. ve H.T.'nin de bulunduğu 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kriminal Polis Haberleri Gazetesi adı altında sosyal medya platformları üzerinden haber yayını yapan şüphelilerin faaliyetlerini tespit etti. Şebeke, para karşılığında sahte basın kartı ve basın trafik kartı sağlayarak usulsüz bir şekilde haksız kazanç elde etmişti.

MASAK raporuna göre, bu illegal faaliyetlerle yaklaşık 600 bin lira haksız kazanç elde eden şüpheliler, adli makamlar tarafından gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, sahte olduğu belirlenen 6 basın kartı, 5 basın trafik kartı, 4 telsiz belgesi ve telsiz, 11 basın yeleği, 6 dernek üyelik kartı, 1 dernek gazeteci belgesi, 23 evrak fotokopisi, not kağıdı, polis gazetesi yetki görev belgesi, bir tabanca ve 12 fişek ele geçirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.