Sahte bombalı meczup korsanla selfie!

Mısır'da bu sabah İskenderiye-Kahire iç hat seferini yapan yolcu uçağını kaçırıp Güney Kıbrıs'a indiren...

Sahte bombalı meczup korsanla selfie!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mısır'da İskenderiye-Kahire seferini yapan Egyptair uçağını kaçırıp Güney Kıbrıs'a indiren hava korsanının, Rum Kesimi'nde yaşayan eski karısıyla görüşmek için bu eylemi yapan, Mısır-ABD çifte vatandaşı İbrahim Samaha isimli bir profesör olduğu öne sürülmüştü.

SİSİ MUHALİFİ BİR İSTİHBARATÇI

Rum Dışişleri tarafından yapılan açıklamada ise, kimi kaynaklara göre üzerinde bomba yeleği olduğu da öne sürülen korsanın isminin Seyfettin Mustafa olduğu ifade edildi. Bu kişinin Sisi muhalifi eski bir istihbaratçı olduğu öne sürülüyor.

MECZUP MU?


Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na inen uçakta son olarak 4 kişilik mürettebat ve 3 yolcu hariç herkes serbest bırakılmıştı. Onların da uçaktan ayrılmasıyla, korsan teslim oldu ve elleri kelepçelenerek uçaktan indirildi. Korsanın akli dengesinin yerinde olmadığı, birbirinden çelişkili senaryolar ürettiği öne sürülüyor.


Bütün yolcular uçağı terk ettikten sonra hava korsanı böyle teslim oldu

ÜZERİNDEN BOMBA ÇIKMADI


Hava korsanının beline bağladığı kablolu teçhizatın gerçekten bomba mı yoksa sadece bomba süsü verilmiş başka bir malzeme mi olduğu çok tartışılmıştı ancak tutuklanmasının ardından Rum yetkililer tarafından yapılan açıklamada, korsanın üzerinde herhangi bir patlayıcıya rastlanmadığı bildirildi.

'O MEKTUPTA, KADIN MAHKUMLARIN SERBEST BIRAKILMASI TALEBİ VAR'

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayın yapan iki medya kuruluşu, korsanın uçaktan aprona attığı mektupta, Mısır'daki kadın mahkumların serbest bırakılması talebinin yazılı olduğunu öne sürdü.

Oysa ilk gelen haberlerde, bu 4 sayfalık aşk mektubunun, 'korsan' olarak adı geçen İbrahim Samaha tarafından, Rum Kesimi'nde yaşayan eski karısına verilmek üzere yazıldığı iddia ediliyordu.


Korsan, mektubu aprona böyle attı

'O BENİM KOCAM DEĞİL'

Bu arada ilk başta 'korsan' olarak adı geçen İskenderiye Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Profesörü İbrahim Samaha'nın eşi, "Uçağın içinden geçilen fotoğraftaki kişi benim kocam değil. Eşim, şu an ABD'de bir konferansa katılmak üzere Kahire'ye gidiyor" dedi



MISIR DIŞİŞLERİ: TERÖRİST DEĞİL, GERİ ZEKALI

 Bu arada Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, kaçırma olayının terörle bir ilgisi bulunmadığını söyledi. İsmini açıklamak istemeyen bir Rum yetkili de 'Görünen o ki adam aşık' ifadesini kullandı

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise “Terörist değil, gerizekalı. Teröristler de çılgın oluyor ama bu kadar aptal olmuyorlar. Bu adam aptal" açıklamasını yaptı.

Pilot kaçırılan uçaktan atlayarak kurtuldu...


7'Sİ MÜRETTEBAT 80 YOLCUYLA BİRLİKTE KAÇIRILMIŞTI


Mısır'ın liman kenti İskenderiye'den, ülkenin başkenti Kahire'ye gitmekte olan Mısır (Egyptair) Havayolları'na ait yolcu uçağı, havadayken saat 08.20 sularında içindeki 7'si mürettebat 80 kişiyle birlikte kaçırılmıştı.


Korsanın uçak içinde çekilmiş bu fotoğrafı internete düşmüş ve isminin İbrahim Salaha olduğu öne sürülmüştü. Ancak şimdi bu ismin Salaha değil Seyfettin Mustafa olduğu belirtiliyor

Boeing A320 tipi uçak, ilk haberlerde canlı bomba yeleği giydiği öne sürülen hava korsanının isteği üzerine, korsanın eski eşinin yaşadığı Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Larnaka Havaalanı'na indirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.