Salim Taşcı’nın yeni kitabı ‘Turnalar’

Emlak ve medya dünyasının tanınmış isimlerinden gazeteci / yazar Salim Taşcı’nın ‘Turnalar’ isimli şiir kitabı Ema Yayınları tarafından yayımlandı. ‘Turnalar’, Yekta Güngör Özden ve gazeteci Saygı Öztürk’ün önsözleriyle 180 sayfadan oluşuyor.

Salim Taşcı’nın yeni kitabı ‘Turnalar’
Yayınlanma:

ORHAN KEMAL ERKILIÇ

“Emlakçılar Kralı” olarak da bilinen gazeteci / yazar Salim Taşcı’nın ‘Turnalar’ isimli şiir kitabı yayımlandı.

180 sayfadan oluşan ‘Turnalar’, şairin duygu dünyasından, memleket, ülke, doğa ve insan sevgisinden beslenen şiirlerden oluşuyor.

Çok sayıda şiirin bulunduğu eserin girişinde eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ve Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi gazeteci Saygı Öztürk’ün kitap hakkındaki görüş ve değerlendirmeleri bulunuyor.

Salim Taşcı, kitabın arka kapağında kendisiyle ilgili olarak şunları aktarıyor:

- En büyük hobim, yazmak ve ağaç dikmek, söylemim “Önce Vatan” demektir…

Salim Taşcı’nın şiirlerindeki ana tema; özlem, sevgi, hüzün gibi birçok duyguların harmanından oluşuyor.

Salim Taşcı Kimdir?

Gazeteci / yazar, şair. 1945, Yozgat doğumlu. Bazı kitaplarında Salim Halid Bozoklu imzasını kullandı. Sorgun’da başladığı ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. Öğrencilik yıllarında gazeteciliğe başladı. 1981 yılında Sancak adlı gazetenin sahibi olana kadar, Milliyet, Tercüman ve Adalet gazetelerinde yazdı. Ankara Spor Kulübü’nde futbol oynadı, boks yaptı. Emlak sektöründe dünya çapında bir şöhrete ulaştı.

Ayrıca ANKHABER, Yozgat ve Sorgun Postası gazeteleri başta olmak üzere birçok yayın organında yayımlanan yazılar kaleme aldı. Hakan Kral adıyla yazdığı dokuz hikâye ve senaryosu sinemaya aktarıldı. “Allı Gelin”, “Eşkiya’nın Oğlu”, “Şehirde Kan Vardı”, “Vukuat Yok” ve “Perişan Gız” gibi hikâyeleri de filme alındı.

İlk iki kitabı “Bankayı Portakal Gibi Sattım” ve “Satılık Dünya” yazarın anılarından oluşuyor. 2020 yılında da “Küs Topraklar” adlı hikâye kitabı yayımlandı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.