Savaş Kabinesi üyesinin bir yakını daha öldü

İsrail savaş kabinesi üyesinin oğlunun ardından yeğeni de Gazze'de öldürüldü.

Savaş Kabinesi üyesinin bir yakını daha öldü
Yayınlanma:

İsrail medyası, Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un oğlu Gal Meir Eisenkot'un Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülmesinin ardından, aynı ailenin bir diğer ferdi olan yeğeni Maor Meir Cohen'ın da aynı çatışmalarda hayatını kaybettiğini bildirdi.

İbranice gazete "Yom Yom"un haberinde, "İnanılmaz: Eisenkot ailesinde bir felaket daha. Savaş kabinesi üyesi Gadi Eisenkot'un yeğeni, oğlunun öldürülmesinden bir gün sonra Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürüldü." ifadeleri kullanıldı.

Eisenkot'un kız kardeşi Şaron Eisenkot Cohen'in oğlu Maor Meir Cohen, cuma günü Gazze'deki çatışmada hayatını kaybetti. İsrail ordusundan Cohen'in ölümüyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Kanal 13 televizyonunun haberine göre, Eisenkot'un oğlu Gal Meir Eisenkot ise Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya eteklerinde, bubi tuzaklı bir tünelde meydana gelen patlamada ağır yaralanarak hastanede ölmüştü.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle 7 Ekim'de İsrail'e kapsamlı saldırı düzenlemişti. Çatışmalarda İsrail'de 310'dan fazla asker olmak üzere 1200 kişi ölürken, Gazze Şeridi'nde en az 17 bin 487 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, saldırılarda sivil altyapıyı hedef alarak 93 askeri öldürdü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.