Schengen vizesinin ücreti zamlandı!

Avrupa Birliği Komisyonu, Schengen vize yenileme ücretlerine yüzde 12 oranında zam yapma kararı aldı.

Schengen vizesinin ücreti zamlandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yeni zamla birlikte yetişkinler için vize yenileme ücreti 90 euroya, 6-12 yaş arası çocuklar için ise 45 euroya yükseldi. Zam kararının gerekçesi olarak artan maliyetler ve vize işlemlerindeki yükün artması gösterildi. Yeni tarife 11 Haziran'da yürürlüğe girecek.

Bu karar Türkiye dahil olmak üzere Schengen vizesine başvuran tüm ülkeleri etkileyecek. Zam kararı, Türkiye'den vize başvurusunda bulunan vatandaşların da daha yüksek ücretler ödemek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

GERİ KABUL ANLAŞMASINA UYMAYAN ÜLKELER İÇİN EKSTRA ARTIŞ

Bunun yanı sıra, Avrupa Birliği üye ülkelerinden sınır dışı edilen kişilerin geri kabulünü kabul etme konusunda yetersiz iş birliği gösteren ülkeler için vize ücretleri daha da yüksek olacak. Bu durumda olan ülkelerden gelen başvurular için vize ücreti yetişkinler için 135 Euro'ya, 6-12 yaş arası çocuklar için ise 180 Euro'ya yükseltildi.

KARARIN RESMİ AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Vize ücretlerine zam yapılacağını 2 Şubat'ta duyuran Avrupa Birliği Komisyonu'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, resmi kararın bu hafta sonu açıklanması bekleniyor. Yeni tarifeler, 11 Haziran itibariyle yürürlüğe girecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.