Sinan Ateş iddianamesinde tetikçi Özyağcı'dan şok ifade!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin detayları gün yüzüne çıkardı.

Sinan Ateş iddianamesinde tetikçi Özyağcı'dan şok ifade!
Yayınlanma:

ANKA Haber Ajansı'nın aktardıklarına göre, iddianamede, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Eray Özyağcı'nın savunmasına yer verildi. Özyağcı, mahkemede yaptığı savunmada, "İlk önce ben ateş ettim. Onlar bana daha çok ateş etti. Ama vuramadılar. Bence onlar beni öldürmek için ateş etti" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş'in yanında bulunan ve ifadesi alınan Selman Bozkurt, saldırı anını şu şekilde anlattı: "Sinan Ateş'in 2 metre önünde ilerlerken, şüphelinin park halindeki bir aracın önünden art arda ateş etmeye başladığını gördüm. Sinan Ateş vurulduktan sonra yanına gitmek istediğimde bana da ateş etti ve ben de yaralandım."

İddianamede ayrıca, eski MİT mensubu Çağlar Zorlu'nun ifadesine de yer verildi. Zorlu, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın kendisine, "bir haylaz arkadaşımız var, uyaracağız ama bulamıyoruz, adresine ihtiyacımız var" dediğini iddia etti.

Şüphelilerden Vedat Balkaya'nın savunmasında, uyuşturucu kullandığını itiraf ettiği belirtildi. Balkaya, Özyağcı'nın kendisine "Sinan Ateş'e dövüleceğini" söylediğini ifade etti.

Eray Özyağcı'nın, saldırıyı planladığı iddia edilen Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın da suça azmettiren olarak suçlandığı iddianamede belirtildi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi, Türkiye'de geniş yankı uyandırmıştı. Mahkeme süreci ve iddianamedeki gelişmeler, kamuoyunun da yakından takip ettiği bir konu olarak önemini koruyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.