Sinan Oğan kimdir? Evli mi? Neden gündemde?

Sinan Oğan kimdir? Evli mi? Neden gündemde? Merak ediliyor. İşte hayatından detaylar...

Sinan Oğan kimdir? Evli mi? Neden gündemde?
Yayınlanma:

Sinan Oğan, 1 Eylül 1967'de Türkiye'nin İğdır kentinde doğdu. Stratejik araştırmacıdır ve İğdır'ın temsilcisi olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 24. dönemine üye olmuştur.

Azerbaycan kökenli Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuş ve aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlamıştır. Ayrıca doktora çalışmalarını Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde (MGIMO) tamamladı. Rusça konusunda yetkindir ve akademik düzeyde İngilizce bilgisine sahiptir. Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi Türk Araştırmaları Enstitüsü'nde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nde öğretim görevlisi ve dekan yardımcısı olarak çalıştı.

Sinan Oğan ayrıca Azerbaycan'daki Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TIKA) temsilcisi olarak atandı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Madalyası" ile ödüllendirildi. Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi'nde (ASAM) Rusya-Ukrayna Araştırma Masası başkanı olarak görev yaptı. Sinan Oğan, TÜRKSAM'ı kurdu ve başkanı olarak görev yaptı. Valdai Forum üyesidir ve üç kitap ve 500'den fazla makale yayınlamıştır.

sinan-ogan-a-2045051.jpg

Sinan Oğan, Milliyet Gazetesi'nden "Sosyal Bilimler" ödülü, Marmara Üniversitesi'nden "Akademik Başarı" ödülü ve EkoEurasia Derneği'nden "Türk Dünyasına Hizmet" ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül aldı. Ayrıca, "Interpress Medya İzleme Merkezi" tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 131 haberle 2010 yılında Türk televizyon ekranlarında en sık tartışılan ve öne çıkan figürlerden biri olarak tanındı.

Sinan Oğan, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden İğdır adına Türk Parlamentosu üyeliğine seçildi. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamenter Dostluk Gruplarının yanı sıra Türkiye-Azerbaycan Parlamenter Dostluk Grubu Genel Sekreteri üyesidir. Ancak Haziran 2015 genel seçimlerinde partisinden aday gösterilmedi. Sinan Oğan, Gökçen Oğan ile evli olup, bir oğlu ve bir kızı olmak üzere iki çocuğu vardır.GÖKÇEN OĞAN KİMDİR?

Gökçen Oğan Orta Asya Uzmanı, araştırmacı. Gazi Üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümü'nden mezun oldu. "Şanghay işbirliği örgütü ve bölgesel işbirliği girişimleri" başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Avrasya stratejik araştırmalar merkezi'nde (ASAM) orta asya uzmanı olarak görev yaptı. Çeşitli araştırma merkezlerinin Avrasya danışmanlığını üstlendi. Bölgeye ilişkin pek çok makale ve araştırması bulunan oğan, halen orta Asya, Afganistan ve Pakistan merkezli çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.