Sincanlı öğrencilere doğru tercih danışmanlığı hizmeti

Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı başarılı çalışma ve projelere bir yenisini daha ekledi

Sincanlı öğrencilere doğru tercih danışmanlığı hizmeti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı başarılı çalışma ve projelere bir yenisini daha ekledi. Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’ ye giren öğrenciler için Sincan’da ilk kez kurulan danışma merkezi ile öğrencilere puanlarına göre en iyi lise seçmede yardımcı oluyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere geçişte uygulanan merkezi sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci ve velilere danışmanlık yapmak üzere Sincan’da “Lise Tercih Danışmanlığı” büroları oluşturuldu. Sincan ilçesinde oluşturulan tercih danışmanlığı standı Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşırken Sincanlı öğrencilere 2-13 Temmuz’a kadar hizmet vermeye devam edecek. Kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler kurulan bu stantlara ve komisyonlara başvurmaları halinde kendilerine bu konuda yardımcı olunuyor.

ÖRNEK EĞİTİM ANLAYIŞI

LGS sınavına giren öğrenciler için bir ilke imza atan Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü üç farklı bölgede kurduğu stantların dışında bölgede bulunan bütün ortaokullarda kurulan bürolarla öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. Sincan merkez Lale Meydanı, Optimum AVM ve Fatih Metrosu girişine kurulan stantlara vatandaşın ilgisi yoğun oluyor. Tercih yapmak isteyen öğrencilerin velileri böyle güzel bir hizmetin verilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek bu uygulamayı hayata geçiren yetkililere teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.