Sokak hayvanlarının uyutulması ne anlama geliyor?

AK Parti, İngiltere, İtalya ve Portekiz’de uygulanan ‘uyutma’ yöntemini incelemeye başladı. Hayvan hakları savunucuları bu duruma sert bir şekilde karşı çıkarken, sokak hayvanlarını uyutmanın ne anlama geldiği ise birçok vatandaşın merak konusu oldu. Peki, sokak hayvanlarını uyutmak ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Sokak hayvanlarının uyutulması ne anlama geliyor?
Yayınlanma:

Türkiye'de başıboş köpek sorunu ile ilgili çalkantılı süreç devam ediyor. Çok sayıda şehirden gelen köpek saldırı haberlerinin üzerine hükümet yeni bir adım atmayı planlıyor.

Sahipsiz sokak köpeklerine karşı Sokak Hayvanları Yasası'nda bir değişiklik yapılacağı gündeme geldi. Hükümetin yasada yapacağı değişiklikte sokak köpeklerinin uyutulması en çok konuşulanlardan bir tanesi. Bu duruma ise kamuoyunda büyük bir kesim tarafından şiddetle karşı çıkılıyor. Sosyal medyada da bu durumla ilgili çok sayıda içerik paylaşılıyor.

KÖPEKLER İÇİN BİR İNTERNET SİTESİ KURULACAK

AK Parti yetkilileri, bu düzenlemenin belediyelerin sorumlulukları arasına alınması durumunda, sokak köpeklerinin sahiplenilmesi için bir internet sitesi kurulacağını duyurdu.

AK Partili yetkililer, her belediyenin, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğraflarını çekerek kuracakları internet sitesinde sahiplendirmeleri için ilan yayınlayacağını belirtti. Ancak, ilanda yer alan ve 30 gün içerisinde sahiplenilmeyen köpeklerin enjeksiyon ile uyutulacağı ifade edildi. Sahiplenilen ve uyutulan köpeklerden sonra barınaklara yeni köpekler getirileceği açıklandı.

SOKAK HAYVANLARININ UYUTULMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Sokak köpeklerinin uyutulması, tartışmalı bir konu olarak ön plana çıkıyor. Uygulama, bazı kesimler tarafından köpeği acısız şekilde öldürmek olarak tanımlanırken, diğerleri tarafından hayvan ötanazisi olarak nitelendiriliyor.

Hayvan ötanazisi, tedavi edilemez hastalıklar, kaynakların yetersizliği veya laboratuvar test prosedürleri gibi nedenlerle hayvanın öldürülmesini içeren bir eylem. Ötanazi yöntemleri, hayvanın minimum ağrı ve sıkıntı yaşamasını sağlayacak şekilde tasarlanıyor ve uygulanıyor. Bu süreç, hayvanın korku ve endişe duymadan hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken bir prosedür olarak biliniyor.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.