Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz'ın babasından sert açıklama!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde geçtiğimiz yıl sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz'ın babası, sokak hayvanları ile ilgili yapılacak düzenlemeye karşı çıkanları eleştirdi. Halil Yılmaz, vatandaşları, düzenlemenin insan hayatını koruma adına önemini göz önünde bulundurmaya çağırdı.

Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz'ın babasından sert açıklama!
Yayınlanma:

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşanan acı olay, sokak köpekleriyle ilgili mevzuat tartışmalarını yeniden alevlendirdi. 7 Aralık 2023 tarihinde evinden okula gitmek için çıkan Tunahan Yılmaz, sokak köpeklerinin saldırısına maruz kaldı. Yoğun bir tedavi sürecinin ardından iyileşme sürecine giren Tunahan, halen tedavisine devam ediyor.

''ALTINA İMZAMI ATARIM''

AK Parti'nin sokak köpeği saldırılarına karşı hazırladığı düzenleme, başıboş köpeklerin toplanması, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesini içeriyor. Ancak Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz, bu düzenlemeye karşı çıkanlara sert tepki gösterdi. Yılmaz, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak olan düzenlemeyi desteklediklerini belirtti.

Halil Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Yasa tasarısını okuduğunu belirterek, 'Altına imzamı atarım. Biz, Tunahan’ın 1 hafta sonra 7 ay olacak. 7 aydır neler çektiğimizi bir Allah bilir, bir de biz biliriz. Tunahan’ın yaklaşık 34 gün sonra bir ameliyatı var. Şu anda vücudu parçalı halde. Bütün kaba etleri, kasları eksik' ifadelerini kullandı.

''ÖLEN ONLARCA İNSANLARIMIZ VAR PARÇALANAN ÇOCUKLARIMIZ VAR''

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak olan yeni düzenlemeye karşı çıkanlara seslenen Yılmaz, “Bu, neyin davası? Benim başıma gelen veya ölen onlarca insanlarımız var, parçalanan çocuklarımız var. Onların başına gelse, kendi çocuklarının parçalanmasını isterler miydi? Çoğu insanın hayvansever olduğuna inanıyoruz ama biz de hayvanseveriz. Bizim de içimiz acıyor” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.