Sosyal medya kullanıcıları dikkat! Milyonlarca hesaba dolandırıcılık tehditi

Google kullanıcılarını uyardı. G-mail hesaplarında dolandırıcılık tehditi saptandı.

Sosyal medya kullanıcıları dikkat! Milyonlarca hesaba dolandırıcılık tehditi
Yayınlanma:

Google kısa süre önce tüm Gmail kullanıcılarına kişisel verilerini riske atan yeni bir dolandırıcılık hakkında bir uyarı yayınladı. Bilgisayar korsanları, kullanıcıları arama için bir ödül kazandıklarına inandırmak için Google ve Gmail logolarını kullanıyor. Google, kullanıcıların sahte bağlantıya tıklaması durumunda sahte ödül mesajının kişisel bilgilerin sızmasına yol açabileceği konusunda uyardı.

Google, Gmail hesap sahiplerinin bu tür dolandırıcılık konusunda özellikle dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. "Ödül avı dolandırıcılığı" yıllardır varken, Google Gmail kullanıcılarının kurban olmasını önlemek için bir dizi öneride bulundu. Teknoloji devi, ödül olarak gönderilen şüpheli e-postaların gerçekliğini kontrol etmeyi tavsiye etti.

Google ayrıca kullanıcıların bu tür saldırılardan kaçınmak için uyması gereken bazı kuralları da paylaştı. Dolandırıcılar genellikle kampanyanın yalnızca sınırlı bir süre için geçerli olduğunu belirterek bir aciliyet duygusu yaratırlar, bu da hesap sahiplerinin verilerini önce doğrulamadan sahte bağlantılar aracılığıyla paylaşmalarına yol açabilir.

Diğer bir öneri, mesajın gerçekliğini doğrulamak için ayrıntıları kontrol etmektir. Google'a göre, saygın şirketler veya bireyler, bir ödül olsa bile anında ödeme yapmayı asla tercih etmez. Bir ödül varsa resmi kanallardan duyurulur.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.