Sosyal medya kullanımı, çocukların 'benlik saygısını' olumsuz etkiliyor

Son yıllarda çocukların sosyal medya kullanımı giderek artarken bu platformların olumsuz etkileri de dikkat çekiyor. Araştırmalara göre, aşırı sosyal medya kullanımı çocuklarda psikososyal sorunlara neden olabiliyor.

Sosyal medya kullanımı, çocukların 'benlik saygısını' olumsuz etkiliyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Yapılan araştırmaya göre, aşırı sosyal medya kullanımı çocuklarda çeşitli psikolojik sorunlara yol açabiliyor. Özellikle sürekli karşılaşılan mükemmeliyetçilik, kendini yetersiz hissetme, dikkat dağınıklığı ve sosyal izolasyon gibi problemler, sosyal medyanın yoğun kullanımıyla ilişkilendiriliyor.

BENLİK SAYGISINI OLUMSUZ ETKİLİYOR!

Uzmanlar, çocukların sosyal medya platformlarında maruz kaldıkları reklamların ve içeriklerin, benlik saygısı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtirken ayrıca, sosyal medyanın sürekli karşılaşılan yanıltıcı görüntüler ve yanıltıcı bilgiler nedeniyle çocukların gerçeklik algısını bozabileceği de vurgulanıyor.

untitled-1-004.jpg

Hem eğitimciler hem de doktorlar, çocukların sosyal medya kullanımını kontrol altında tutulması gerektiğini ifade ederken dijital okuryazarlık eğitimi, ebeveynlerin çocuklarının internet kullanımını izlemesi, dijital sınırlar koyması ve çocuklarıyla birebir iletişimlerini güçlendirmesi önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.