Sosyete Uyuzu nedir? Sosyete Uyuzu nasıl bulaşır? Sosyete uyuzu belirtileri nelerdir?

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de son zamanlarda sıkça görülen cilt hastalıklarından biri olan Sosyete Uyuzu, vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, Sosyete Uyuzu nedir? Sosyete Uyuzu nasıl bulaşır? Sosyete Uyuzunun belirtileri nelerdir? Sosyete uyuzu olanlar ne yapmalı? İşte detaylar...

Sosyete Uyuzu nedir? Sosyete Uyuzu nasıl bulaşır? Sosyete uyuzu belirtileri nelerdir?
Yayınlanma:

Sosyete Uyuzu son zamanlarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış gösteriyor. Parazitlerin sebep olduğu bir hastalık olan Sosyete Uyuzu nedir? Sosyete Uyuzu nasıl bulaşır ve belirtileri nelerdir? soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

SOSYETE UYUZU NEDİR?

Sosyete Uyuzu, insan derisinde görülen ve sadece insan vücudunda yaşayan parazitlerin sebep olduğu bulaşıcı bir deri hastalığıdır. Sarcoptes scabiei hominis isimli parazit, nedeniyle insanlar Sosyete Uyuzu olurlar.

Her gün duş alan, vücudunu çok temiz tutan insanlarda dahi Sosyete Uyuzu görülebilir, bu sebeple hastalığın ismi Sosyete Uyuzu olarak bilinmektedir.

sosyete-uyuzzz.jpg

SOSYETE UYUZU NASIL BULAŞIR?

Sosyete Uyuzu'na yakalanan insanların en merak ettiği sorulardan biri de hastalığın nasıl bulaştığıdır. Sosyete Uyuzu'na insan vücudunda yaşayan parazitler sebep olduğu için, bu parazitler hastalık tedavi edilmediği sürece, hasta olan kişinin yakınında bulunan kimselere de bulaşır.

Sosyete Uyuzu, uzak mesafeden bulaşmaz, bulaşması için 15 dakikalık bir temas gerekir. Bu sebeple en çok aynı evde yaşanan aile bireylerine daha kolay bulaşır.

sossss.jpg

SOSYETE UYUZU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Sosyete Uyuzu'nda en sık görülen belirti kaşıntıdır. Ama Sosyete Uyuzu tanısı konması için mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Aksi taktirde stres veya alerjik sebepler de kaşıntıyı tetikleyebilir.

Uyuz en çok eller, göbek ve bacaklarda görülür. Sosyete Uyuzu'nda görülen kaşıntı en çok gece ortaya çıkmaktadır. Ayrıca uyuzun yol açtığı kaşıntı diğer etkenlerin yol açtığı kaşıntılardan farklı olarak inatçıdır, bir süre sonra geçmez aksine daha da artar.

SOSYETE UYUZU NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Sosyete Uyuzu, kendi kendine tedavi edilebilen bir hastalık değildir. Parazitlerin vücuda geçmesi sonucu deride enfeksiyon oluşur. Hastalığın tedavi edilmesi için uzman bir doktordan yardım alınmalı ve doktorun önerdiği ilaç ve kremler kullanılmalıdır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.