'Soykırım' davasında ikinci gün! İsrail, savunmasını gerçekleştirdi

İsrail'e açılan 'soykırım' davası, Lahey kentindeki Divan'da tarafların hazır bulunduğu salonda halka açık bir duruşma canlı yayımlanıyor.

'Soykırım' davasında ikinci gün! İsrail, savunmasını gerçekleştirdi
Yayınlanma:

Dünkü duruşmada Güney Afrika'nın İsrail'e yönelik soykırım suçlaması ve saldırıların durması yönünde ihtiyati tedbir talepleri dinlendi. Bugünkü duruşmada ise İsrail heyeti savunmasını gerçekleştiriyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail'e karşı açtığı "soykırım" davasının ihtiyati tedbir taleplerine ilişkin duruşması dün yapıldı. Duruşmanın ilk gününde Güney Afrika, İsrail'e Gazze'deki Filistinlilere yönelik bilinçli eylemlerinin soykırım niyetini kanıtladığı suçlamasını yönelterek argümanlarını sundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde çoğu çocuk ve kadın 23 binden fazla Filistinliyi öldüren ülkesi hakkında Uluslararası Adalet Divanında açılan davaya rağmen "İsrail'in soykırımla mücadele ettiğini" ileri sürdü. Netanyahu, İsrail'in soykırımla suçlandığı bir dönemde dünya üzerindeki dengelerin altüst olduğunu belirtti.

Netanyahu, İsrail ordusuna yönelik açık kanıtlara rağmen, "dünyadaki en ahlaklı ordu" olduklarını iddia ederek, İsrail güçlerinin sivillerin zarar görmesini önlemek için her türlü çabayı gösterdiğini savundu.

Güney Afrika'nın İsrail aleyhindeki "soykırım" suçlamasıyla açtığı davayı "ikiyüzlülükle" suçlayan Netanyahu, "teröristlerle ve yalanlarla savaşı kesin zafere kadar sürdüreceklerini" ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.