Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklanıyor

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları nasıl öğrenilir? İşte e- Devlet Sözlü Sınav Sonucu Sorgulama ekranı ve 2023 atama takviminin ayrıntıları...

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklanıyor
Yayınlanma:

Sözleşmeli öğretmen mülakatları 7-16 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi. Mülakatların tamamlanmasının ardından sonuç tarihi arayışlarında artış yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce öğretmen atama takvimindeki önemli tarihleri ​​adaylarla paylaşmıştı. Takvime göre sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları bugün açıklanacak. Sonuçların mesai bitimine kadar açıklanması bekleniyor. Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları e-Devlet portalı üzerinden duyurulacaktır.

ADAYLAR SONUÇLARI E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAYABİLİRLER

Adaylar sonuçları "Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonuç İlanı (e-Devlet Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Sonucu Sorgulama)" sayfasından öğrenebilirler. Özer, yeni öğretmen atama takvimi ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Öğretmen adaylarımızın ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan'da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alacağız, atama sonuçlarını ise 8 Mayıs'ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz 1 Eylül'den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak. Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

MÜLAKAT SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamaya göre, 7-16 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında yapılan sözleşmeli öğretmen mülakatlarının sonuçları bugün açıklanacak. Sonuçların mesai bitimine kadar açıklanması ve e-Devlet platformunda yayınlanması bekleniyor. Adaylar sonuçlara "e-Devlet Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Sonucu Sorgulama" ekranından ulaşabilecekler. Bakan, öğretmen alım süreciyle ilgili önemli tarihleri ​​de paylaşarak, ön başvuruların ve merkezi sözlü sınav tercihlerinin 27 Mart-1 Nisan tarihleri ​​arasında alınacağını, sözlü sınavlar için sınav merkezlerinin ise 4 Nisan'da açıklanacağını bildirdi. Sınavlar 7-16 Nisan tarihleri ​​arasında yapılacak ve sonuçlar 18 Nisan'da açıklanacak. Adaylar iş tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri ​​arasında yapabilecekler ve atama sonuçları 8 Mayıs'ta açıklanacak.

ÖĞRENTMENLER 1 EYLÜL'DE GÖREVİNE BAŞLAYACAK

Bakan Özer ayrıca, 1 Eylül'den itibaren okullarda öğretmenlerin göreve başlayacağını vurguladı. Ayrıca, öğretmen alımı için 103 farklı çalışma alanının dikkate alınacağını ve en fazla atamanın beş alanda yapıldığını belirtti: 7.878 açık kontenjanla ilkokul öğretmenliği, 3.604 ile rehberlik danışmanlığı, 3.269 ile okul öncesi öğretmenliği, ilkokul matematiği. 2.656 ve din kültürü ve ahlak bilgisi 2.604 açık kontenjan ile. Bakan, bu atamanın, önceki 500.000 atamadan önemli bir artış olan 1,2 milyona ulaşan atama sayısı ile son 20 yılın en büyük öğretmen alımı olacağını belirtti. Eğitime verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.