Steve Jobs kimdir? Nasıl bu kadar zengin oldu? Bilinmeyen hayatı

Steve Jobs kimdir? Nasıl bu kadar zengin oldu? merak edildi. İşte detaylar...

Steve Jobs kimdir? Nasıl bu kadar zengin oldu? Bilinmeyen hayatı
Yayınlanma:

Steve Jobs, 24 Şubat 1955'te ABD, Kaliforniya, San Francisco'da doğdu. Amerikalı Joanne Carole Schieble ile Suriye doğumlu siyaset bilimi profesörü Abdulfattah Jandali'nin oğluydu. Mountain View, California'dan Paul Jobs ve Clara Jobs-Hakobian tarafından evlat edinildi. Biyolojik kız kardeşi romancı Mona Simpson'dır.

1972'de California, Cupertino'daki Homestead Lisesi'nden mezun olduktan sonra Jobs Portland, Oregon'daki Reed College'a başvurdu, ancak bir dönem sonra okulu bıraktı.

1974 sonbaharında Steve Jobs California'ya döndü ve Steve Wozniak ile "Homebrew Computer Club" toplantılarına katılmaya başladı. İkisi de dönemin ünlü bilgisayar oyunu üreticilerinden Atari Inc.'de oyun tasarımcısı olarak iş buldu. O zamanlar ABD'de, Cap'n Crunch mısır gevreği kutularına gelen düdükler, AT&T tarafından uzun mesafeli aramalar için kullanılan frekans olan 2600 Hz'lik bir ton üretecek şekilde değiştirilebiliyordu. Kısa bir süre içinde, Jobs ve Wozniak 1974'te kendi işlerini kurdular ve pahalı uzun mesafeli aramaları ücretsiz yapmak için "mavi kutular" üretmeye başladılar.

adsiz-001.jpg

Daha sonra çeşitli firmalarda çalışan Steve Jobs, 1978 yılında Wozniak ile birlikte Apple adındaki firmayı kurdu ve Personal Computing Festivali’nde sergiledi. Daha sonra hızlı bir yükseliş yakalayan Apple şirketine, yatırımcı bir ortak da alındı. Yatırımcının alınması ile birlikte işleri iyice büyüten Jobs, Ceoluğa Scully’i atadı. 1984’e doğru firmanın gelirlerinde düşüş yaşanması ve yaşanılan aksaklıklar sebebi ile 1985 yılında Jobs kurduğu firmadan kovuldu.

Kovulduktan sonra kendi şirketini kuran Jobs, pek ilgi göremedi. Çünkü, kurduğu Next şirketi, sadece yüksek zümreye hitap eden lüks bir yapıdaydı. Zamanın ilerlemesi ile birlikte 1996 yılında Next firması 429 milyon dolara Apple’a satıldı ve Steve Jobs, bir bakıma Apple’a yeniden dönmüş oldu. Tekrar Apple’a döndükten sonra firma tekrardan yükselişe geçti. Alanında yaptığı yenilikler ile dünyaya damga vuran Jobs, 2011 yılında sağlık sorunları sebebi ile vefat etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.