“Suriyelilerin Türkiye’de kalması için genelge" haberine yalanlama

Göç İdaresi Başkanlığı ve DMM’den “Suriyeliler Türkiye’de Kalsın Genelgesi” iddialarına yalanlama geldi.

“Suriyelilerin Türkiye’de kalması için genelge" haberine yalanlama
Yayınlanma:

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Suriyelilerin Türkiye’de kalması için genelge hazırlandığı” şeklindeki iddiaları yalanladı. Göç İdaresi Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Suriyeliler Türkiye’de Kalsın Genelgesi” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan yabancıların üçüncü ülkelere çıkışlarıyla ilgili bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarından dolaşıma sokulan ‘Suriyeliler Türkiye’de Kalsın Genelgesi’ başlığındaki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” ifadesine yer verildi.

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamında bulunan yabancıların ülkeden çıkışına dair mevzuata uygun işlemlerin gerçekleştirilmesinin amaçlandığı belirtildi. Ayrıca, 01.11.2023 tarihli yazının, söz konusu yabancıların çıkışını engellemeye veya kısıtlamaya yönelik olmadığı, sadece mevzuata uygun işlemlerin yürütülmesini sağlamayı hedeflediği vurgulandı.

Açıklamada, Göç İdaresi Başkanlığının koruma kapsamında bulunan yabancıların gönüllü geri dönüşlerini desteklediği ve uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki yabancıların üçüncü ülkelere yerleştirilmesini teşvik ettiği bilgisi de paylaşıldı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de benzer bir açıklama yaparak söz konusu iddiaların doğru olmadığını vurguladı ve Göç İdaresi Başkanlığının çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.