Taksici Yaşar Yanıkyürek cinayetinde ceza belli oldu: "Ölüyü geri getirmez ama...''

İstanbul Sarıyer'de aracına bindiği taksici Yaşar Yanıkyürek'i bıçaklayarak öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Taksici Yaşar Yanıkyürek cinayetinde ceza belli oldu: "Ölüyü geri getirmez ama...''
Yayınlanma:

17 Nisan'da Sarıyer'in Tarabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, 58 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek, İran uyruklu Yoosef Bagherian Gharehtapeh tarafından beş yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Gharehtapeh, cinayetin ardından Yanıkyürek'i yol kenarına atarak taksiyi çaldı ve olay yerinden kaçtı.

Sanık Gharehtapeh, "Tasarlayarak kasten öldürme" ve "Silahla yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. İstanbul'da görülen davada, sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

SANIĞIN SAVUNMASI

Savunmasında, cinayeti hatırlamadığını söyleyen Gharehtapeh, güvenlik kamerası görüntülerini izlediğini fakat olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını belirtti. Mahkemede ifade veren Yanıkyürek'in oğlu ise cinayetin canice ve planlı bir şekilde işlendiğini vurgulayarak, sanığın en ağır cezayı almasını talep etti.

Savcı, sanığın "Nitelikli kasten öldürme" ve "Silahla yağma" suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Gharehtapeh, mütalaaya karşı yaptığı savunmada, öldürme kastının olmadığını ve üzgün olduğunu yineledi. Ancak mahkeme, sanığın samimi pişmanlık göstermediğine kanaat getirerek cezada herhangi bir indirim uygulamadan kararını verdi.

MAHKEMENİN KARARI VE AİLENİN TEPKİSİ

Mahkeme heyeti, Yoosef Bagherian Gharehtapeh'i "Nitelikli kasten öldürme" ve "Silahla yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ceza indirimi yapılmayan Gharehtapeh'in tutukluluk hali devam edecek.

Mahkeme başkanı, kararın ardından Yaşar Yanıkyürek'in ailesine başsağlığı dileyerek, "Ölüyü geri getirmez. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.