Taksim'de 'İsrail ile ticaret kesilsin' eyleminde gözaltına alınan Beyza Akyüz ile ilgili dikkat çeken 'Mavi Marmara' detayı

Taksim'de düzenlenen ‘İsrail ile ticaret kesilsin’ eylemlerinde gözaltına alınan Beyza Akyüz hakkında sosyal medyada terörist ve Mossad ajanı iddiaları yayılmıştı.

Taksim'de 'İsrail ile ticaret kesilsin' eyleminde gözaltına alınan Beyza Akyüz ile ilgili dikkat çeken 'Mavi Marmara' detayı
Yayınlanma:

İstanbul’da İsrail ile hükümetin arasındaki ticari ilişkilerin sona ermesi için yapılan eylemler sonrası polisin müdahalesi sonucu 43 kişi gözaltına alındı, bunlardan 38'i serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, süreci takip etmek üzere İstanbul Milletvekilleri Yunus Emre ve Ali Gökçek’i görevlendirdi ve yaşananları büyük bir üzüntüyle izlediğini belirtti. İstiklal Caddesi'nde "İsrail ile ticarete dur de" sloganıyla yürüyen gençlere yapılan muameleyi ifade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve anayasaya aykırı olarak değerlendirdi ve gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Diğer yandan, eylemlerde hedef gösterilen Beyza Akyüz’ün yıllar önce Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Cengiz Akyüz’ün kızı olduğu belirlendi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.