Patates ve soğan fiyatlarının en ucuz adresi Tarım Kredi Kooperatif Marketler oldu

Gıda fiyatlarının artışı vatandaşları zorlarken, Tarım Kredi Kooperatifleri patates ve soğanı piyasadan daha düşük fiyatlarla sunuyor. Patates 17,90 TL, soğan ise 10,90 TL’den satılıyor. Ancak, patates üretimindeki düşüş ve fiyat istikrarsızlığı hem üreticileri hem de tüketicileri memnun etmiyor.

Patates ve soğan fiyatlarının en ucuz adresi Tarım Kredi Kooperatif Marketler oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Son dönemde artan gıda fiyatları vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ederken, Tarım Kredi Kooperatiflerinden sevindirici bir haber geldi. Patates ve soğan fiyatları pazarlarda 20 TL'den başlarken, Tarım Kredi Kooperatiflerinde bu ürünler çok daha uygun fiyatlarla satılıyor.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde patatesin kilogram fiyatı 17,90 TL olarak belirlenmiş durumda. Soğanın kilogram fiyatı ise 10,90 TL'den alıcı buluyor. Bu fiyatlar, semt pazarlarına göre vatandaşlara avantajlı bir seçenek sunuyor.

Vatandaşlar, Tarım Kredi Kooperatiflerinde buldukları uygun fiyatlı ürünler sayesinde mutfak masraflarını az da olsa düşürmenin gayretinde oluyor. Özellikle dar gelirli aileler için bu fiyat farkı önemli bir tasarruf imkanı sağlıyor.

pataes.jpg

Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri, üreticiden tüketiciye aracısız satış modeli sayesinde bu fiyatları sunabildiklerini belirtiyor. Üreticilerden doğrudan temin edilen ürünler, kooperatifler aracılığıyla tüketiciye ulaştırılarak fiyatların makul seviyelerde tutulması amaçlanıyor.

Pazar fiyatlarının yükselmesiyle birlikte Tarım Kredi Kooperatiflerinin sunduğu bu avantaj, hem üreticilere hem de tüketicilere fayda sağlıyor. Vatandaşlar, kaliteli ve taze ürünleri daha uygun fiyatlarla satın alarak mutfak masraflarını kontrol altında tutabiliyor.

sogan.jpg

PATATES ÜRETİMİNDEKİ DÜŞÜŞ ÜRETİCİYİ DE TÜKETİCİYİ DE MEMNUN ETMİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz günlerde, patates üretiminde yıllara göre bir düşüş yaşandığını belirterek şu açıklamada bulunmuştu:

"Ülkemizde 1999 yılında 6,5 milyon ton patates yetişiyordu. Nüfusumuz 30 milyon arttı, yıllık patates üretimimiz 5,5 milyon tona kadar geriledi. Buna rağmen patates, fiyat istikrarı olmadığı için üreticiyi mutlu etmiyor. Patates üreticideyken para etmiyor ama büyükşehirlerde ve marketlerde 20 liranın altında patates yok."

Gürer, bu açıklamasıyla hem üretici hem de tüketici tarafından patates satışının memnuniyet verici fiyatlarda olmadığını vurgulamıştı. Patatesin fiyatı Tarım Kredi Kooperatiflerinde her ne kadar piyasanın altında satışa sunulmuş olsa da vatandaşlar tarafından hâlâ pahalı bulunmaya devam ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.