Tarım Kredi Marketleri'nde son durum: Kalite fiyat dengesi arasında uçurum var!

Yüksek enflasyon nedeniyle sürekli zamlanan gıda maddelerinde kalite fiyat dengesi arasında uçurum oluştu. Ucuz ve kaliteli ürün almak için vatandaşlar market market geziyor. anadolugazete.com.tr olarak zincir marketler ve Tarım Kredi Marketleri'ni sizler için karşılaştırdık.

Tarım Kredi Marketleri'nde son durum: Kalite fiyat dengesi arasında uçurum var!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Fiyat istikrarını sağlayabilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ülke genelinde kurulan Kamu Kuruluşu niteliğindeki Tarım Kredi Marketlerle diğer zincir marketler arasındaki temel gıda ürünlerindeki etiket fiyatlarını sizler için karşılaştırdık.

Tarım Kredi Marketleri genellikle yerel üreticilerle doğrudan iş birliği yaparak ürünleri tedarik ediyor. Bu durum, Tarım Kredi marketlere aracıları ortadan kaldırdığı için maliyetleri azaltarak tüketicilere daha uygun fiyatlar sunabiliyor. Özellikle mevsimlik ürünlerde ve yerel çiftçilerin ürünlerinde bu fark daha belirgin hale geliyor. Diğer zincir marketler de de bazı ürünler ucuz ama kalite açısından tartışılmaya devam ediyor.

koopa.jpg

KALİTELİ BESLENMEK PAHALI

Her iki seçeneğin de fiyat ve kalite açısından avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Zincir Marketlerde ülke genelinde yaygın zincir marketlerde aynı ürünün iki versiyonu bulunuyor. Örneğin 8 TL’ye de ekmek satıldığı gibi 25 TL’ye satılan ekmek bulmak da mümkün. Aynı şekilde 5 litre Ayçiçek yağı üç farklı kalite ve fiyat uygulaması ile satışa sunulmuş durumda. 199, 209 ve 215 TL etiket fiyatı ile sıvı yağ satışı yapılıyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zeytin fiyatları ise el yaktığı gibi alt limitle üst limit arasında uçurum var. Örneğin 60 TL’ye satılan zeytinin yanısıra 220 TL&ye satılan zeytin almak da mümkün. Peynir fiyatları ise150 Tl ile 300 Tl arasında değişiyor.

FİYATLAR ŞAŞIRTTI

Fiyatlar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen bir müşteri “500’TL’ye de sucuk var 100’TL’ye de hangisini yiyeceğiz? Nereden ne aldığınız çok fark etmiyor, kaliteli ve kalitesiz ürün var. Hakiki dana kangal sucuk yemek istiyorsanız en az 500 TL vermelisiniz, fakat 100 TL’ye de sucuk var. Kaliteli beslenmek pahalı hale geldi. Tabi eskiden en kaliteli ürünle kalitesiz ürün arasında en fazla 20-30 TL oynardı şimdi üç dört katı farklar bile olabiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.