Tasarruf tedbirleri geliyor. Bir tek o kurumda tedbir yok

Kamuda araçtan binaya kadar her kalemde harcamaların azaltılacağı 2019 bütçesine 60 milyar liralık tasarruf planı damga vuracak.

Tasarruf  tedbirleri geliyor. Bir tek o kurumda tedbir yok
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak' tarafından geniş kapsamlı tasarruf tedbirlerinin yer aldığı Yeni Ekonomik Programı açıklamasından sonra gözler 2019 bütçesine çevrildi. Anayasaya göre 17 Ekim'e kadar TBMM'ye sunulması gereken yeni bütçeye tasarruf adımlarının damga vurması bekleniyor. Bütçede yeni yatırım harcamaları, personel alımları ve kamuda taşıt giderleri tasarruf tedbirleri çerçevesinde azaltılacak.

SAVUNMADA TEDBİR YOK

2018 yılı sonuna kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tüm bakanlıklara verilen tasarruf hedeflerinin yeni bütçe sonrasında da verilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi, yeni kurulan Strateji ve Bütçe Başkanlığının teşkilatlanması tamamlanamadığı için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanıyor.Yeni Ekonomi Programı'nda yer alan 60 milyar liralık tasarruf tedbirleri 2019 bütçesinde kendini gösterecek. Suriye ve Irak'taki terör örgütlerine yönelik operasyonların gelecek dönemde de devam edeceği sinyallerinin verilmesi sonrası savunma bütçesine ayrılan payda azalış olmaması bekleniyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.