TBMM'de ortalık karıştı: Mehmet Şimşek'in sözleri muhalefet sırasından sert eleştiri aldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yurt dışında para aramadığını, zaten ihtiyaçları kadar para girişi olduğunu belirterek, eleştirilere yanıt verdi.

TBMM'de ortalık karıştı: Mehmet Şimşek'in sözleri muhalefet sırasından sert eleştiri aldı!
Yayınlanma:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlık bütçesini TBMM Genel Kurulu'nda anlatırken, 'para aradığı' eleştirilerine, "Biz hiç kimseden para istemedik. Türkiye'nin paraya ihtiyacı yok. Arzuladığımızdan daha fazla para girişi zaten var" dedi. Ayrıca, ekonominin düzelmeye başladığını ve Türkiye'nin uyguladığı program dışında başka bir seçeneği olmadığını vurguladı.

Bu sözlere karşılık olarak CHP'li Burcu Köksal, "Paraya ihtiyacınız yoksa niye halktan çifter çifter vergi alıyorsunuz?" diye sordu. Saadet Partili Bülent Kaya ise "Cumhurbaşkanı size dolandırıcı demişti. Ben sizin dolandırıcı olduğunuzu düşünmüyorum. Kendisi sizden özür diledi mi? Özür dilemesini istediniz mi? Çünkü bir dolandırıcıya uluslararası çevreler de güvenmez" şeklinde çıkışarak tansiyonu yükseltti.

Şimşek ise sıcak paranın tehlikelerini iyi bildiklerini ve sıcak para peşinde olmadıklarını, asıl hedeflerinin uzun vadeli doğrudan yabancı sermaye girişini sağlamak olduğunu ifade etti. Bu çerçevede, zamanın önemli olduğunu ve ekonomideki düzelmenin başladığını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.