TBMM'de tasarruf dönemi: Artık damacana kullanılmayacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), tasarruf tedbirlerini genişleterek yeni önlemlerle daha etkin hale getiriyor. TBMM Başkanlığı, enerji, sağlık, yurt dışı görevlendirmeler gibi alanlarda kapsamlı tasarruf uygulamalarını devreye aldı.

TBMM'de tasarruf dönemi: Artık damacana kullanılmayacak!
Yayınlanma:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tasarruf tedbirleri kapsamında, Meclis'te kağıt kullanımının tamamen kaldırılması hedeflenirken, 20 TOGG marka elektrikli araç hizmete girdi. Ayrıca, mutfak ve çay ocaklarında damacana su yerine arıtılmış şebeke suyu kullanılacak.

TASARRUF TEDBİRLERİNDE YENİ DÖNEM

Numan Kurtulmuş’un TBMM Başkanı olarak göreve başlamasından bu yana sürdürülen tasarruf tedbirleri, yeni uygulamalarla daha da genişletiliyor. Meclis'te geçtiğimiz yıl başlatılan araç dönüşümü kapsamında 20 adet TOGG marka elektrikli araç alındı ve aynı sayıda benzinli araç sistemden çıkarıldı. Bu değişimle yüzde 66,7 oranında tasarruf sağlandı ve tüm hizmet araçlarının elektrikli araçlarla değiştirilmesi hedefleniyor.

KAĞITSIZ PARLAMENTO HEDEFİ

"Kağıtsız parlamento" projesiyle kağıt kullanımında yüzde 60 oranında tasarruf sağlandı. Gelecek dönemde bu oranı yüzde 100’e çıkarmak amaçlanıyor. "Enerji dönüşümü" projesi kapsamında, Meclis yerleşkesinde yenilenebilir enerji kullanımına başlandı. Halkla İlişkiler Binası, sera ve basımevinin elektriği güneş enerjisiyle sağlanıyor. Meclis'in tüm elektriği de yenilenebilir enerjiden karşılanacak. Ayrıca, yerleşkedeki tüm aydınlatmalar led lambalara dönüştürülerek yüzde 50 enerji tasarrufu elde edildi.

SADE MENÜ UYGULAMASI

Meclis'te düzenlenen resepsiyon ve etkinliklerde "sade menü" uygulaması başlatıldı ve bu uygulama tüm etkinliklerde sürdürülecek. Sağlık harcamalarında online kontrol sistemi daha etkin hale getirilerek, bu sistem devlet ve üniversite hastanelerine yaygınlaştırılacak. Bu yolla sağlık harcamalarında yüzde 25 tasarruf hedefleniyor.

YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELERDE KISITLAMA

Zorunlu programlar dışında yurt dışı görevlendirmeler sınırlandırılmaya devam edilecek. Ayrıca, yeni personel istihdamına zorunlu olmadıkça gidilmeyecek.

DAMACANA YERİNE ARITILMIŞ SU

Tasarruf uygulamaları kapsamında, kampüs içindeki yeşil alanların sulaması gece yapılırken, mutfak ve çay ocaklarında damacana su kullanımının yerine arıtılmış şebeke suyu kullanılmaya başlandı. Bu uygulama yaygınlaştırılacak.

SIFIR ATIK PROJESİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sıfır Atık Projesi'ne destek amacıyla milletvekillerine, danışmanlara ve tüm çalışanlara cam bardak ve sürahi hediye etti. Kurtulmuş, gönderdiği paketlerde "Sıfır Atık hareketine katılmanız ve doğayı koruma bilinciyle kullanmanız dileğiyle" mesajı verdi. Bu uygulamayla plastik ve karton bardak tüketiminin azaltılması ve yıllık yüzde 20 oranında tasarruf yapılması hedefleniyor.

TBMM Genel Sekreterliği, yeni tasarruf uygulamalarıyla ilgili genelge çalışmalarını tamamladı ve bu genelge kısa süre içinde Meclis'teki tüm birimlere gönderilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.