Teleferik faciasında korkunç ihmal: Makara değişimi seçim ve bayram bahaneleriyle ötelenmiş

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik faciası sonrasında tutuklanan beş şüphelinin mahkemeye sevk yazısında, olaya ilişkin yapılan ihmal tespitlerine yer verildi.

Teleferik faciasında korkunç ihmal: Makara değişimi seçim ve bayram bahaneleriyle ötelenmiş
Yayınlanma:

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayın yaşandığı Tünektepe Teleferik Tesisi'nde gerçekleşen facia üzerine başlattığı soruşturma çerçevesinde tutuklanan beş şüpheli, arasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu, mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk yazısında, bilirkişi heyetinin, olay yerinde kurtarma çalışmaları sürerken inceleme ve keşif yaptığı ifade edildi.

Bilirkişi heyetinin sunduğu ön raporda, kazanın beş numaralı teleferik direğinde bulunan çekici/taşıyıcı halatların makara içine sıkışması sonucu meydana geldiği belirtildi. Direğin mukavemet gösteremeyerek bağlantı noktasından kırılmasına neden olan cıvatalarda deformasyonun olduğu tespit edildi. Şüphelilerin ifadelerinde, teleferiğin ağır bakıma alınması gerektiği, ancak ağır bakımın süresinin kısaltıldığı, bu nedenle ihmal gösterildiği vurgulandı.

Ayrıca, kabinler içerisinden teleferik işletmesine kıvılcım ulaştığı ihbarlarının yapıldığı ancak bu durumun ciddiye alınmadığı belirtildi. Teleferik tesisinin acil eylem planında eksiklikler olduğu ve olası bir kaza durumunda tahliye planının bulunmadığı da raporda yer aldı.

Teleferik işletmesinin bakım ve

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.