Teleferik kazasının ardından oluşan enkaz havadan görüntülendi

Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazasının yaşandığı bölgedeki enkaz, havadan çekilen görüntülerle belgelendi.

Teleferik kazasının ardından oluşan enkaz havadan görüntülendi
Yayınlanma:

12 Nisan'da Sarısu mevkisinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen kazanın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, bölgede inceleme çalışmaları hızla devam ediyor.

Kazanın sebebi olan teleferik direğinin devrilmesi sonucu oluşan hasarın görüntülerine, havadan çekilen kamera kayıtlarıyla ulaşıldı. Direğin çarpma etkisiyle koptuğu ve teleferik kabinesine zarar verdiği anlar, net bir şekilde görüntülendi. Kabinden ayrılan parçaların ve tellerin çevreye yayıldığı açıkça gözlemlendi.

Yetkililer haricinde bölgeye girişin yasak olduğu biliniyor; polis ekipleri ise güvenlik önlemlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor.

Ramazan Bayramı tatili sürecinde yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan teleferik tesisindeki kazada, 12 Nisan'da meydana gelen trajik olayda bir kişi hayatını kaybetmiş, aynı kabinde bulunan 2'si çocuk 7 kişi yaralanmıştı. Diğer kabinlerde bulunan ve tahliyesi gerçekleştirilen 11 kişi ise kontrol amaçlı olarak hastaneye sevk edilmişti.

Sistemde yaşanan arıza nedeniyle havada asılı kalan 24 kabinde mahsur kalan 174 kişi, AFAD koordinesinde gerçekleştirilen yaklaşık 22,5 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda emniyetle tahliye edilmişti.

Kaza ile ilgili gözaltına alınan 14 şüpheliden 5'i, aralarında eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu kişiler tutuklanmıştı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.