Temel liseler birinci yılında birinci çıkardı

Dershanelerin kapatılmasıyla oluşturulan Temel Lise'lerin YGS'deki başarısı beklentilerin üzerinde...

Temel liseler birinci yılında birinci çıkardı
Yayınlanma:
Güncelleme:

YAŞAR ÖZAY / POSTA EĞİTİM UZMANI

Dershanelerin dönüşümünün ardından ortaya çıkan Temel Lise’ler, YGS’de 3 puan türünde Türkiye birincisi çıkardı. İlk 100 derecenin de önemli bir bölümü temel liselerden çıktı. Beylikdüzü Final Temel Lisesi öğrencisi Cemre Efe Karakaş, YGS-3, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Birincilik beklemediğini söyleyen Cemre Efe Karakaş, “Başarımda en önemli pay, elbette ki çok çalışmam, ancak bu yıl devam ettiğim Temel Lise’deki öğretmenlerimin katkısı çok büyük” dedi.

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel de, Temel Lise’lerin YGS başarısının beklentilerin üzerinde olduğunu söyledi.

TEREDDÜTLER GİDERİLDİ

Bireysel ve yaygın başarıda Temel Lise’lerin ilk sıralara oturduğunu kaydeden Teşel, “Bu okul türünün ilk yılı olduğu için bazı tereddütler vardı. Sınav sonuçları tereddütlerin giderilmesi açısından önemlidir” diye konuştu.

YGS BARAJI’NI YÜZDE YÜZ İLE AŞTI

Taşel, değerlendirmesinde şunları söyledi: “Türkiye birincisi çıkarmak elbette önemli bir başarı ancak bana göre bu okulların en önemli başarısı, YGS barajını geçme oranları ve puan ortalamalarıdır. Temel Lise’lerin çoğu YGS barajını yüzde yüzlük başarı ile aştı. Bu başarıda en önemli etken bu okulların sınav deneyimli kadrolarıdır. Tabi ki öğrencinin okul ve kurs arasında koşuşturmaması, okul dersleri dışında verilen kurslar, yapılan etütler de önemlidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.