TESK Başkanı Palandöken: ''Perakende Yasası acilen düzenlenmeli''

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için Perakende Yasası'nın acilen düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

TESK Başkanı Palandöken: ''Perakende Yasası acilen düzenlenmeli''
Yayınlanma:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende yasasının tüketicileri enflasyondan koruyacağını ve herkesin kendi işini yaparak rekabet edebilme şansı doğacağını vurguladı.

''FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLEMEK GERÇEKÇİ DEĞİL''

Palandöken, "Tedbirlerin en başından alınması gerekiyor. Göç yolda düzelir mantığıyla enflasyon baskılanamaz. Herkes kendi işini yapmalı ve rekabet edebilmeli. Esnafı tezgâhtar, çiftçiyi tarlada işçi yapmak enflasyonla mücadelede yetersiz kalır. Fiyatların düşmesini beklemek gerçekçi değil. Devlet, Anayasa'nın 173. Maddesi'nde belirtildiği gibi esnafı koruyucu tedbirleri derhal almalıdır" şeklinde konuştu.

Palandöken ayrıca, mesleki eğitime önem verilmesinin ve Ahilik kültürünün desteklenmesinin önemine değindi. Usta çırak ilişkisinin ve Ahilik felsefesinin olmadığı sistemlerde enflasyonla mücadelenin zor olduğunu ifade eden Palandöken, kaliteli ve vasıflı ticaretin teşvik edilmesinin fiyat istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Bunun, kültürel bir miras olarak korunması ve mesleki eğitimin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.