TESK Genel Başkanı Palandöken: Her iş kazası önlenebilir nitelikte bir risktir

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş sağlığı ve güvenliğinin yalnızca yasal bir zorunluluk olmadığını, aynı zamanda insanın en temel haklarından biri olduğunu vurguladı.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Her iş kazası önlenebilir nitelikte bir risktir
Yayınlanma:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş sağlığı ve güvenliği konusunda Türkiye'de önemli adımlar atıldığını ancak hala iyileştirilmesi gereken alanlar bulunduğunu belirtti.

Palandöken, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası vesilesiyle yayımladığı mesajında, Türkiye'nin ölümcül olmayan mesleki yaralanmalar bakımından dünya sıralamasında 11. sırada, ölümlü iş kazası sayısı bakımından ise 15. sırada yer aldığına dikkat çekti. İş kazalarının önlenmesi için alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığını vurgulayan Palandöken, her iş kazasının önlenebilir bir risk olduğunu belirtti.

İş sağlığı ve güvenliği konusunun seçenek değil zorunluluk olduğunu vurgulayan Palandöken, çalışanların daha güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamanın hem işverenlerin hem de çalışanların ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti. Sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasıyla çalışanların daha mutlu, sağlıklı ve verimli olabileceğini belirten Palandöken, işletmelerin itibarını korumak için düzenli olarak iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması gerektiğini söyledi.

Palandöken, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nda tüm işletmelere kazasız bir çalışma hayatı dilerken, iş sağlığı ve güvenliği konusunda daha bilinçli, duyarlı ve sorumlu olunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.