Tetikçinin Oğlu İskender kimdir? Şevket Çoruh kimdir? Hakkında merak edilenler

Bugün yayın hayatına giren dizi olan Tetikçinin Oğlu adlı dizi karakteri olan İskender kimdir merak ediliyor. Şevket Çoruh kimdir? İşte detaylar...

Tetikçinin Oğlu İskender kimdir? Şevket Çoruh kimdir? Hakkında merak edilenler
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk sinema ve dizi oyuncusu olarak tanınan Şevket Çoruh, 30 Haziran 1973 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Ailesi, Artvin kökenli olup 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında İstanbul'a göç etmiştir. Babası İstanbul'da dolmuş şoförü olarak çalışmıştır. 1973 yılında ailenin yaşadığı köy, istimlak edilerek günümüzde Ömerli Barajı suları altında kalan Muratlı köyüne taşınmışlardır.

İlkokulu Üsküdar'da Taşmektep İlkokulu'nda tamamlayan Şevket Çoruh, lise eğitimini Kartal Anadolu Lisesi'nde almıştır. Liseden sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi almış ve sanat kariyerine adım atmıştır.

Uzun yıllardır Türk sinema ve dizi sektöründe yer alan Çoruh, birçok film ve televizyon dizisinde başarılı performansları ile tanınır. Arka Sokaklar, Gönül, Azad, Yılan Hikayesi, ve Köşe Kapmaca gibi dizilerde önemli roller üstlenmiştir.

Şevket Çoruh'un son dönemde yer aldığı proje ise "Tetikçinin Oğlu" adlı dizi olmuştur. Dizi, iki dost olan Korkmaz (Timuçin Esen) ve İskender (Şevket Çoruh) arasındaki dramatik hikayeyi ele almaktadır. İskender'in oğlu bir kaza sonucu hayatını kaybeder ve suçlu olarak Korkmaz'ın kaybettiği oğlu olarak gösterilen Metin (Genco Özak) ortaya çıkar. Bu trajik olay, iki dostun arasındaki ilişkiyi gerilim dolu bir hal almasına neden olur. Korkmaz, yıllardır kayıp oğlunu aramaktadır ve oğlunun ölümüyle yıkılırken, İskender ise oğlunun ölümüne öfke ve nefret duyar.

Dizi, dostluk, aile bağları, kayıp ve pişmanlık gibi temaları işlemekte ve aynı zamanda olayların gerçek sebeplerinin araştırılması ve adaletin sağlanması için verilen mücadeleyi odak noktasına almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.