The Weeknd'den Gazze'ye 2,5 milyon dolar yardım

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), "The Weeknd" sahne adıyla tanınan ünlü Kanadalı sanatçı ve WFP İyi Niyet Elçisi Abel Tesfaye'nin, Gazze'ye 2,5 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

The Weeknd'den Gazze'ye 2,5 milyon dolar yardım
Yayınlanma:

2021 Ekim ayında, dünya genelinde "The Weeknd" sahne adıyla tanınan ünlü Kanadalı sanatçı Abel Tesfaye, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın İyi Niyet Elçileri'nden biri oldu. Tesfaye, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiği bu zorlu dönemde, 2,5 milyon dolarlık bir yardım taahhüdünde bulundu.

WFP'nin açıklamasına göre, Tesfaye'nin bu yardımı, yaklaşık 4 milyon gıda paketini temsil ediyor ve 173 bin Filistinliye iki haftalık gıda tedariki sağlayacak. Açıklamada, Tesfaye'nin bu katkısının özellikle "açlığın eşiğindeki 1 milyon Gazzeli"ye ulaşma çabalarına önemli bir destek sağlayacağı belirtildi.

WFP Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Corinne Fleischer, Gazze'deki insani facianın tahmin edilenden çok daha ağır olduğunu vurgulayarak, WFP'nin yoğun çabalarına rağmen, açlıkla mücadele için yardımların önemli ölçüde artması gerektiğini ifade etti.

Abel Tesfaye, Ekim 2021'de WFP'nin İyi Niyet Elçisi olarak atanmıştı. Bu yardım, Gazze'deki insanlara yönelik yardım çabalarına sanatçının güçlü bir destek sağlamasının yanı sıra, diğer ünlülerin de benzer çabalar içinde olduğunu gösteriyor. Örneğin, Tunuslu oyuncu Hind Sabri, İsrail saldırıları altındaki Gazze'deki açlığın savaş silahı olarak kullanılmasını protesto etmek amacıyla WFP İyi Niyet Elçiliği'nden istifa ettiğini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.