THY, yeni uçaklar alıyor

Türk Hava Yolları (THY), bilet fiyatlarındaki artışlarla ilgili gündemde yer alırken genişleme planları kapsamında Airbus ve Boeing ile 35 yeni uçak alımı için müzakerelere başladığını duyurdu.

THY, yeni uçaklar alıyor
Yayınlanma:

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Amerikan şirketi Boeing'deki üretim sorunları nedeniyle aceleci kararlar almayacaklarını da vurguladı.

Geçen yıl duyurulan 10 yıllık filo hedefleri doğrultusunda THY'nin yaklaşık 600 yeni uçak almayı planladığı belirtilmişti. Aralık ayında Airbus ile yapılan anlaşma kapsamında ise 355 yeni uçak alımı açıklanmış, A321 ve A350 modelleri için de opsiyonlar alınmıştı.

Bolat, kalan 235 uçak için Avrupa merkezli Airbus ve Amerikan şirketi Boeing ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Bolat, "THY her zaman Airbus ile Boeing arasında dengeli bir politika izlemiştir" diyerek açıklamada bulundu.

Boeing'deki üretim sıkıntılarına değinen Bolat, ocak ayında yaşanan bir uçağın kabin panelinin düşmesi sonrası Boeing'in yaşadığı sorunların son bulmasını beklediklerini ve aceleci kararlar almaktan kaçınacaklarını belirtti.

Ayrıca Bolat, Rolls-Royce'un Türkiye merkezli potansiyel bir bakım-onarım ve tedarik zinciri çözümleri operasyonu için araştırma yaptığını da ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.