Ticaret Bakanlığından stokçulara ağır yaptırım!

Ticaret Bakanlığı, son dönemde artan fahiş fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı yeni yaptırımlar getirdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından duyurulan karara göre, bu tür uygulamaları yapan firmalar ağır cezalarla karşı karşıya kalacak.

Ticaret Bakanlığından stokçulara ağır yaptırım!
Yayınlanma:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaptığı açıklamada, fahiş fiyat uygulayan işletmeleri tespit ederek cezai yaptırımlar uyguladıklarını belirtti. Ayrıca, stokçuluk yaptığı tespit edilen firmaların, bir takvim yılı içinde üç kez yakalanmaları halinde kapatma cezası ile cezalandırılacağını ifade etti. Bolat, bu adımların temel amacının caydırıcılık olduğunu vurgulayarak, "Ticaretin adil, vicdani ve piyasa şartları içinde yapılmasını istiyoruz" dedi.

Fahiş fiyat denetimleri sonucunda, bu tür uygulamalara karşı verilen asgari cezanın on kat artırılarak 10 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldığını açıklayan Bolat, cezaların her yıl yeniden değerlemelerle artırıldığını belirtti. Buna göre, daha önce 55 bin TL olan ceza da 100 bin TL’ye yükseltildi. Üst ceza limiti ise 100 bin liradan 1 milyon liraya çıkarıldı.

market.jpg

Stokçuluk konusunda da önemli düzenlemeler yapıldığını dile getiren Bolat, stokçuluk yapan firmalara verilen cezaların 1 milyon TL’den 12 milyon TL’ye çıkarıldığını belirtti. Yeniden değerlemelerle bu cezayı zaten 4.5 milyon TL olarak kestiklerini ve yeni düzenleme ile asgari cezanın 1 milyon TL olacağını açıkladı.

Bolat, stokçuluk yapan firmaların bir takvim yılı içinde üç defa yakalanmaları durumunda altı güne kadar kapatma cezası uygulanacağını belirtti. Bu kapatma cezasının da caydırıcılığı artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.