Ticaret Bakanlığından tavuk eti ihracatına düzenleme geldi!

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin tavuk eti ihracatını belirli bir süre için sınırlayan bir karar aldı. Buna göre, bütün ve parça tavuk eti ihracatı 1 Mayıs'tan 31 Aralık'a kadar aylık bazda en fazla 10 bin ton olacak şekilde düzenlendi. Bu yılın sonuna kadar ise toplamda 80 bin ton tavuk eti ihracatına izin verilecek.

Ticaret Bakanlığından tavuk eti ihracatına düzenleme geldi!
Yayınlanma:

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin kümes hayvancılığı ve beyaz et sektöründe dünya çapında önemli bir üretici ve ihracatçı olduğu vurgulandı. Doğru politikaların uygulanmasıyla üretim ve ihracat hedeflerine ulaşıldığı belirtilerek, sektörün iç talebi ve dış talebi karşılayabilecek kapasitesinin devam ettiği ifade edildi.

TÜKETİCİ REFAHI DÜŞÜNÜLDÜ

Açıklamada, son yıllarda bölgesel ve küresel risklerin gıda fiyatlarını etkileyerek ülkelerin iç piyasa arzını koruma faaliyetlerini artırdığına dikkat çekildi. Bu durumun, tavuk eti gibi temel tarım ürünlerinde olağan dışı fiyat artışlarına neden olduğu belirtildi.

Tavuk eti ürünlerinin iç talepte yaşanan değişimler ve tüketim alışkanlıklarındaki değişikliklerin spekülatif fiyat artışlarına yol açtığına dikkat çekilen açıklamada, iç piyasadaki tüketici refahının korunması için ihracata yönelik düzenlemelerin gerekliliği vurgulandı.

Ticaret Bakanlığının, ilgili kamu kurumları ve sektörel kuruluşlarla yaptığı istişareler sonucunda alınan bu kararın, sektörde ölçek ekonomisinin sürdürülebilmesi ve ihracat pazarlarının korunabilmesi açısından önemli olduğu belirtildi.

8 FİRMA HAKKINDA İDARİ PARA CEZASI VERİLDİ

Açıklamada, tavuk eti ürünleri satışlarındaki fiyat artışlarının incelenmek üzere yapılan denetimler sonucunda 8 firma hakkında idari para cezası verildiği bilgisi paylaşıldı. Bununla birlikte, tavukçuluk sektöründe yaşanan fiyat artışlarına ilişkin şikayetler doğrultusunda 16 üretici firmanın denetimlerinin yeniden başladığı ifade edildi.

Son olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordinasyon içinde çalışılarak ülkenin tarım politikalarının belirlendiği ve gıda arz güvenliğinin sağlandığı vurgulanan açıklamada, önümüzdeki dönemde gıda arzının ve güvenliğinin korunması için gerekli adımların atılacağı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.