TİMBİR, 'Avrupa Türk Medya Birliği' için ilk adımı Almanya'da atıyor

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Almanya’nın Hamburg kentinde Türk medya mensuplarıyla bir araya geleceklerini belirterek, "Almanya'da temsilcilerimizle bir araya geleceğimiz toplantıda Avrupa Türk Medya Birliği'nin ilk adımını atacağız." dedi.

TİMBİR, 'Avrupa Türk Medya Birliği' için ilk adımı Almanya'da atıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

TİMBİR ve İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, "TİMBİR, Türkiye'de 81 ilde olduğu gibi 25 ülkede de temsilcisi olan bir birliktir. Ulusal bir birlik olduğumuz için hem Türkiye'de hem de dünyada Türk medyasını bir araya getirmek amacıyla kurulduk. Bu bağlamda, yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarımız sürüyor." dedi.

TİMBİR olarak yurt dışında Türk medyasının bir araya gelmesi için projeler ürettiklerini belirten Dr. Basa, bu çalışmaların ilkini eylül ayında İzmir'de 'Türk Balkan Medya Birliği' ile gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"YERLİ VE MİLLİ BİRLİĞİ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Basa, "Bir diğer amacımız ise Avrupa'daki Türk medyasını bir araya getirmektir. Çünkü hem Balkanlarda hem de Avrupa'da terör örgütü PKK ve FETÖ'nun internet medyasında faaliyetleri mevcut. Buna karşı yerli ve milli birliği sağlamak için çalışıyoruz. Almanya'da yapacağımız toplantının ilk ayağında ise Avrupa Türk Medya Birliği'ni kurmayı amaçlıyoruz." dedi.

"MEDYA BİRLEŞİRSE TÜRKİYE GÜÇLENİR"

Hamburg Türk Basın Birliği ve TİMBİR üyeleri ile bir araya gelecek olan Dr. Basa, "Bu çalışmalar hepimiz için önemli. Medya birleşirse Türkiye güçlenir. Bir diğer örneğini de Azerbaycan'da gerçekleştireceğiz. Çarşamba günü Almanya'da temsilcilerimizle bir araya geleceğimiz toplantıda Avrupa Türk Medya Birliği'nin ilk adımını atacağız. Bu projelerle birlikte tüm dünyaya Türk internet medya şemsiyesini kurabilmeyi, Türkiye'nin haklı davalarını dünyaya aktarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.