TOBB’da Ahi Evran'dan dünyaya açılan yeni nesil ticaret yolculuğu

Anadolu Gazetesi sahibi ve KIRSİAD Başkanı Ali Çetin, TOBB ETÜ Mezunlar Derneği Başkanı Erhan Burak Aydın ve TÜGİAD Ankara Başkanı Burak Dalgıç ile dernek üyeleri yeni nesil ticaret konferansında buluştu.

TOBB’da Ahi Evran'dan dünyaya açılan yeni nesil ticaret yolculuğu
Yayınlanma:

ANADOLUGAZETE.COM.TR

Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mezunlar Derneği iş dünyasını bilgilendirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.


TOBB ETÜ Söğütözü Kampüsü’ndeki konferansa Anadolu Gazetesi sahibi ve KIRSİAD Başkanı Ali Çetin, TOBB ETÜ Mezunlar Derneği Başkanı Erhan Burak Aydın, TÜGİAD Ankara Başkanı Burak Dalgıç, derneklerin üyeleri ile davetliler katıldı.

“Avrupa ve Dünyada Yeni Fırsatlar” adıyla düzenlenen konferansta, uluslararası alanla faaliyet göstermek isteyen şirketlerin vizesiz seyahat, avantajlı ticaret, sınırsız erişim gibi imkânlardan faydalanmalarını sağlamak amacıyla önemli bilgiler aktarıldı.
Girişimcilik vizelerinden de bahsedilen toplantıda şu başlıklar konuşuldu:
• Avrupa Birliği’nde oturma, çalışma ve vizesiz seyahat imkanları;
• Portekiz Altın Vize programı, faydaları ve gereksinimleri;
• Belçika’da şirket kurulumu, ticaret fırsatları, iş geliştirme imkanları;
• Dominika Vatandaşlığı, Dominika Pasaportuna sahip olmanın faydaları ve gereksinimleri.

VERİMLİLİK SÜREKLİ OLMALI

Konferansın konuşmacılarından biri de Anadolu Gazetesi sahibi ve Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD) Başkanı Ali Çetin oldu. Çetin, Türkiye’nin insan ve doğal kaynaklarının teknolojik yeniliklerle desteklenmesinin ayrıca verimliliği sürekli kılacak çalışmaların artırılması gerektiğine dikkat çekti.

6e807282-890c-4c98-b02a-570a2d5d11fd.jpeg


KIRSİAD Başkanı Ali Çetin, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Değerli TÜGİAD Başkanı Burak Dalgıç beyefendi, Değerli TOBB ETÜ Mezunları Derneği Başkanı Erhan Burak Aydın beyefendi, Değerli KIRSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Değerli İş İnsanları, Değerli Basın Mensupları ve Değerli Konuklar;
Sizleri şahsım ve Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları (KIRSİAD) Yönetim Kurulu adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün Türkiye Genç İş Adamları Derneği, TOBB ETÜ Mezunları Derneği ve Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Avrupa ve Dünyada Yeni Fırsatlar” konulu konferansta sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Değerli Konuklar;
Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni;
- Kardeşliğin, cömertliğin, yiğitliğin, fedakârlığın, doğruluğun, dürüstlüğün, kalitenin, üretimin, ahlâkın, sanatın, aklın ve bilimin esas alındığı Ahilik teşkilatının kurucusu, âlim ve mutasavvıf, Moğollara karşı mücadele ederken 93 yaşında şehitlik mertebesine erişen ilk öncü lider olan Ahi Evran-ı Veli ile kadınlardan oluşan Bacıyan-ı Rum (Anadolu Bacıları/Anadolu Kadınları) teşkilatının kurucusu ve aynı zamanda Ahi Evran’ın hanımı Fatma Bacı’dan aldığımız Ahilik kültürüyle yetişen Ahilerimiz ve Baciyanlarımızla birlikte,
- Kırşehirli sanayici ve iş insanlarının liderlik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını ve dayanışma ruhunu geliştirmek suretiyle toplumsal yapının gelişmesine katkıda bulunmak,
- Sivil toplum örgütü bilinciyle, kurumsal gelişimi ve üye memnuniyetini esas alarak, girişimci destekli faaliyetlerde bulunmak,
- Ülkenin insan ve doğal kaynaklarının teknolojik yeniliklerle desteklenerek en etkin biçimde kullanımı, verimlilik ve kalite yükselişini sürekli kılacak ortamın yaratılması yoluyla rekabet gücünü hedef alan politikaları desteklemek,
- Ulusal ve uluslararası faaliyetlerde bulunmak,
- Ulusal ve uluslararası üst kuruluşlarla iş birliği ve dayanışmayı sürekli ve etkin kılmak amacıyla 3 Mart 2022 tarihinde kurmuş bulunmaktayız.

100. YIL’A YAKIŞACAK İŞ BİRLİĞİ HEDEFİ

Uluslararası faaliyet göstermek isteyen şirketlerimizin vizesiz seyahat, ticaret, sınırsız erişim gibi imkanlardan faydalanmalarını sağlamak amacıyla; yatırım yoluyla oturma izni ve vatandaşlık programları, girişimcilik gibi konuların bahsedileceği bu konferansın düzenlenmesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na yakışır bir şekilde iş birliği yapmak KIRSİAD ailesi olarak bizleri onore etti.
KIRSİAD Yönetim Kurulu adına bugün, siz değerli konuklarımızı buluşturmak ve bilgilendirmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz bu güzel etkinlik davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

ERHAN BURAK AYDIN: ÜYELERİMİZ BİRBİRİYLE TİCARET YAPSIN

TOBB ETÜ Mezunlar Derneği Başkanı Erhan Burak Aydın, “TOBB ETÜ Mezunlar Derneği, 2009 yılında kuruldu. 4 bin civarı üyemiz var. 9 bin de mezunumuz var. Üyelerimizin birbiriyle ticaret yapmasını, omuz omuza yol yürümesini istiyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BURAK DALGIÇ: KURACAĞIMIZ İŞ BİRLİĞİ ÖRNEK OLACAK

TÜGİAD Ankara Başkanı Burak Dalgıç, konferansın açılışında yaptığı konuşmada ise “TÜGİAD tek genç iş insanları derneğidir ve çoğu yurt dışı yatırımlarıyla uğraşmakta, dünya ticaretini yakından takip etmektedir. Kuracağımız iş birliğinin bir örnek olacağına ve faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

2cf0a5ee-cb6c-4d21-8c59-8dd85e43291b.jpeg

İLK SIRADA PORTEKİZ ALTIN VİZE YER ALIYOR

Organizasyonun katılımcılarından BeCitizen firmasından İsmail Arslan ve İlke Kocaman, dünyada her alanda pek çok fırsat olduğunu belirterek, şu bilgileri paylaştılar:
“Geniş ülke portföyümüz ile üyelerimize sınırsız ticaret imkanı sağlıyoruz. Yatırım içinde yatırım ile yurt dışında yaptığınız yatırımla hem değer kazanan hem pasaport hem de oturum izni alma imkanını sunuyoruz. Dünyanın en çok tercih edilen seçeneği Portekiz Altın Vize’dir. Vizesiz seyahat imkanı sunması, pasaportuyla dünyada 5’inci sırada yer alması ve ailelerin de bu imkanlardan faydalanması dolayısıyla Portekiz Altın Vize, dünyada en çok tercih ediliyor. Belçika Çalışma Kartı ise oturma iznidir. Belçika da farklı ticaret imkanları sunmasıyla dikkat çekiyor.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.