TSK, terör unsurlarına sert yumruğu vurmaya devam ediyor: MSB, haftalık bilgilendirme yaptı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Haftalık bilgilendirme toplantısında açıklanan rakamlara göre son bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirilirken, toplamda 2023'ten bu yana 2 bin 237 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK, terör unsurlarına sert yumruğu vurmaya devam ediyor: MSB, haftalık bilgilendirme yaptı!
Yayınlanma:

MSB'den Pençe-Kilit operasyonları kapsamında 717 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ayrıca, teröristler tarafından harekat bölgelerine yapılan 30 taciz atışına karşılık 27 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zap bölgesinde yürüttüğü Pençe-Kilit Operasyonu'nda sağ ele geçirilen bir teröristin verdiği bilgi doğrultusunda 467 adet kullanılmamış AK-47 piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmat ile askeri teçhizatın ele geçirildiği bildirildi. Ayrıca, arama-tarama faaliyetleri sırasında tespit edilen bir mağarada piyade ve keskin nişancı tüfekleri, makineli tüfek, mühimmat, el bombaları ve çeşitli yaşam malzemelerinin ele geçirildiği belirtildi.

Operasyonlar kapsamında toplamda 1887 silah, 792 bin 545 mühimmat, 2 bin 582 mayın/el yapımı patlayıcı ele geçirilirken, 849 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Ayrıca, Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 118 kişinin yakalandığı ve 2 bin 113 kişinin hududu geçmesinin engellendiği ifade edildi. Bu yıl içinde bu sayının toplamda 13 bin 758 olduğu bildirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.