Tuba Büyüküstün kimdir? Tuba Büyüküstün ne iş yapıyor? Tuba Büyüküstün kaç yaşında? Tuba Büyüküstün evli mi?

Tuba Büyüküstün kimdir? Tuba Büyüküstün ne iş yapıyor? Tuba Büyüküstün kaç yaşında? Tuba Büyüküstün evli mi? İşte detaylar…

Tuba Büyüküstün kimdir? Tuba Büyüküstün ne iş yapıyor? Tuba Büyüküstün kaç yaşında? Tuba Büyüküstün evli mi?
Yayınlanma:

Tuba Büyüküstün, birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Tuba Büyüküstün kimdir? Tuba Büyüküstün ne iş yapıyor? Tuba Büyüküstün kaç yaşında? Tuba Büyüküstün evli mi? Detaylar haberimizde…

TUBA BÜYÜKÜSTÜN KİMDİR?

Tuba Büyüküstün, 5 Temmuz 1982, İstanbul’da doğdu. İstanbul Özel Doğuş Okulları'ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol aldı. Üniversiteyi bitirdikten sonra yönetmen Tomris Giritlioğlu sayesinde oyunculuğa başladı. 2003 yılında Aydın Bulut'un yönettiği ve Kanal D'de yayınlanan Sultan Makamı adlı dizinin son 4 bölümünde oynayarak, dizi oyunculuğuna başladı.

2006 yılında Ömer Faruk Sorak'ın yönettiği Sınav adlı sinema filminde oynayan Büyüküstün, bu filmde ünlü oyuncu Jean-Claude Van Damme ile çalışma fırsatı yakaladı.

TÜRK DİZİLERİNİN YURT DIŞINA İHRACINDA ÖNEMLİ BİR ROL OYNADI

Büyüküstün’ün Çemberimde Gül Oya, Ihlamurlar Altında, Asi gibi dizilerinin Arap televizyonlarında gösterilmesiyle birlikte, Ortadoğu'da büyük bir üne kavuştu ve Türk dizilerinin yurt dışına ihracında önemli bir rol oynadı. Başrolünü oynadığı Asi dizisi 67 ülkedeki izlenme oranlarıyla, 51. Monte-Carlo Televizyon Festivali'nde En İyi Pembe Dizi kategorisinde aday gösterildi.

İYİ NİYET ELÇİSİ SEÇİLDİ

2010 yılında Yusuf Kurçenli'nin yönettiği Yüreğine Sor filmiyle sinemada ilk başrolünü oynadı. 20 Dakika dizisindeki rolüyle 42. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu kategorisine aday gösterilerek, Emmy'e aday olabilen ilk Türk oyuncu ünvanını aldı. 2014 yılında UNICEF Türkiye'nin iyi niyet elçisi seçildi. 2014 yılının Mart ayında başlayan ve ATV’de yayınlanan Kara Para Aşk dizisinde Engin Akyürek ile birlikte başrolü paylaştı. Kara Para Aşk dizisindeki rolüyle İhracatın Yıldızları ödülünü alırken, yine bu rolü ve yardımseverliği nedeniyle 14. Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN EVLİ Mİ?

28 Temmuz 2011 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te oyuncu Onur Saylak ile evlendi. 19 Ocak 2012 tarihinde ikiz kızlarını dünyaya getirdi. Kızlarına "Toprak" ve "Maya" isimlerini verdi. Evlilikleri 5 Haziran 2017 tarihinde sona erdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.