TÜGİAD Ankara “Yüz Yüze Söyleşileri”nin konuğu Celal Koloğlu oldu

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi, düzenlediği "Yüz Yüze Söyleşiler" etkinliğinde Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı ve Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu'nu konuk etti. Etkinliğe TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım da katılım gösterirken TÜGİAD üyeleri de etkinlikte yer aldı.

TÜGİAD Ankara “Yüz Yüze Söyleşileri”nin konuğu Celal Koloğlu oldu
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Moderatörlüğünü TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aykut Çakmaklı'nın yaptığı söyleşide, Celal Koloğlu eğitim ve iş hayatını anlattı, ekonomideki ve inşaat sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendirdi ve iş hayatında başarılı olmanın ipuçlarını paylaştı. TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım da derneğin projeleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu ise ekonomi ve inşaat sektöründeki gelişmeler ile geleceğe ilişkin beklentilerini paylaştı.

Koloğlu, Türkiye'nin çeşitli dönemlerde krizlerle karşılaşmasına rağmen bunları aştığına dikkat çekerek, Türkiye ekonomisinin büyük potansiyeli, çalışkanlığı ve girişimciliğiyle zorlukları aşabileceğine inandığını vurguladı. Tüketim ekonomisine yönelimin ekonomik sıkıntılara neden olduğunu belirten Koloğlu, ülkenin sanayi ve üretime yatırım yapması gerektiğini ifade etti ve tasarrufa, üretime ve ihracatı artırmaya vurgu yaptı.

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım ise derneğin başarılarından bahsederek, üyelerinin faaliyet gösterdiği sektörlerdeki etkinliğine dikkat çekti.

Yıldırım, "TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım da, TÜGİAD üyelerinin yaklaşık yüzde 50’sinin inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini söyleyerek, “TÜGİAD olarak 2023 yılında ihracatımız 30 milyar doları aşarken, 60 milyar dolardan fazla ticaret hacmine ulaştık. TÜGİAD 500 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor ve Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYİH) yüzde 12’sini oluşturuyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.