Tuncay Özkan kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Hangi partiden aday?

Tuncay Özkan kimdir? Hangi partiden? Nereli ve kaç yaşında? Merak ediliyor. İşte detaylar…

Tuncay Özkan kimdir?  Nereli ve kaç yaşında? Hangi partiden aday?
Yayınlanma:

Tuncay Özkan kimdir?

Tuncay Özkan, 14 Ağustos 1966'da Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. Gazeteciliğe 1981 yılında Ankara'da yerel gazetelerde çalışarak başladı. 1984 yılında Hürriyet Grubu'na bağlı Hürriyet gazetesine katıldı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinde çalıştı. 10 yıl Cumhuriyet'te çalıştıktan sonra 1993 yılında matbaacılıktan televizyonculuğa geçiş yaptı ve yapımcılığını Uğur Dündar'ın yaptığı Arena programında Ankara muhabirliği yaptı.

1996 yılında İstanbul'a yerleşerek Temmuz 2002'ye kadar Kanal D televizyonunun haber departmanını yönetti. Bu süre zarfında yedi yıl boyunca her Pazar günü yayınlanan popüler Politika Durağı programını Cüneyt Arcayürek ile birlikte sundu. Susurluk kazası haberciliği ve araştırmacı gazeteciliğiyle çok sayıda ödül kazandı.

Haziran 1998'den Şubat 2001'e kadar Radikal gazetesinde siyasi suikastların, mafyanın, yolsuzluğun ve siyasi çürümenin boyutlarını belgeleyen oldukça tartışmalı "Perde Arkası" köşesini yazdı. Meşhur katil "Yeşil"in kimliğini ortaya çıkardı, devletten aldığı paranın miktarını ortaya çıkardı. Faili meçhul cinayetler ve yolsuzluklarla ilgili yazıları ve soruşturmaları savcılar tarafından delil olarak kullanıldı.

Şubat 2001'den Temmuz 2002'ye kadar Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Türkiye'yi sallayan 'Şike Skandalı'nı ortaya çıkardı.

Temmuz 2002'de Çukurova Medya Grubu Başkanı oldu. Görev süresi boyunca grubun televizyon kanallarının ve gazetelerinin aralarında Show TV, SkyTürk TV, Akşam ve Güneş gazetelerinin de bulunduğu 2. , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çevresinin ısrarlı talepleri, gruptan ayrılmasına neden oldu.

Temmuz 2002'den Aralık 2003'e kadar Akşam gazetesinde köşe yazdı. Bu süre zarfında Altan Öymen, Mehmet Barlas ve Nazlı Ilıcak'la birlikte 'Politika Kazanı' programını, Kemal Yavuz'la 'Strateji' programını ve SkyTürk TV'de 'Söz Meclisi' programını sunmuştur. Terörle mücadele duruşuyla manşetlere taşındı ve terör görüntülerinin televizyonda yayınlanmasını engellemek için kampanya başlattı.

Tuncay Özkan, Erdal İnönü'nün Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) genel başkanlığı döneminde İnönü siyasetten emekli olana kadar danışmanlığını da yaptı.

Gazeteci Abdi İpekçi'nin 1979'da öldürülmesini konu alan "Abdi İpekçi" adlı belgeseli çeken Özkan, 2004 yılında Kanaltürk TV'yi kurdu.

Kanaltürk'ün el değiştirmesinden sonra Tuncay Özkan, Kanal Biz adlı yeni bir televizyon kanalı kurdu. Ancak kanalın yayına başlamasından kısa bir süre sonra 23 Eylül 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'nde tutuluyor. 24 Haziran 2018'de yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) temsilen İstanbul 1. ilçe adayı oldu.

Gündemdeki olay nedir?

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 14 Mayıs günü yapılacak seçimleri kazanmaları durumunda CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in Adalet Bakanlığı'na, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un İçişleri Bakanlığı'na ve CHP Enerji ve Altyapı projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın Enerji Bakanlığı'na aday olacağını belirtti.

Türkiye, yaklaşan 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleriyle birlikte siyasi hareketliliğini arttırırken, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Özkan, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un İçişleri Bakanlığı'na aday gösterileceğini ifade etti.

Özkan ayrıca, CHP'nin seçimleri kazanması durumunda CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in Adalet Bakanlığı'na, CHP Enerji ve Altyapı projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın ise Enerji Bakanlığı'na aday gösterileceğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin gündemindeki seçim sürecinde önemli bir yer tutan bu açıklama, CHP'nin kabinenin oluşumunda hangi isimleri öne çıkardığını gösterirken, seçmenlerin tercihlerinde de etkili olabilir.

Özkan, seçimi Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un İçişleri Bakanlığı'na aday olacağını belirtti.

 Yazar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.