Turan Yıldırım: Sınav olmalı, sorularımız kaliteli

Yıldırım, “İçeriğini tartışabilirsiniz ama sınav sistemiyle başarıyı ölçmek zorundasınız. Bu hangi kademede, ne aralıkta olmalı tartışılabilir. Ben sınav sisteminin varlığını bizim gibi genç nüfuslar için önemli buluyorum” dedi.

Turan Yıldırım: Sınav olmalı, sorularımız kaliteli
Yayınlanma:

Ortadoğulular Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı, KIRSİAD Genel Sekreteri eğitimci Turan Yıldırım, BBN Türk’te İsmail Yolcu’nun sunduğu ‘Kırmızı Kalem’ adlı eğitim programında canlı yayın konuğu oldu.
Depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Turan Yıldırım, eğitim konusuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

SINAVA BOŞ GELEBİLİYORLAR

LGS sınavını değerlendiren eğtimci Turan Yıldırım, “İçeriği tartışılabilir, dünyadaki uygulamalara baktığımız zaman sınav sistemini de tartışabiliriz ama soruların kalitesinin mükemmel olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Ama takıldığımız nokta aynı kalitede eğitim sunulup sunulmadığdır. Soru kalitesi her zaman çok iyi oluyor. Sınav öğrencinin gözünde bir korkudur ama ona hazırlanma süreci olmazsa da çocuklarımız boş giriyor sınava. Bizim dönemimizde sistem daha farklıydı, kaçacak yer yoktu 5. sınıf, ortaokul ve lisede sınav olunca çalışır durumda oluyordunuz her zaman. Şimdi 12. sınıfa kadar bir uygulama olmadığından biraz boş gelebiliyorlar” diye konuştu.

TÜRK TOPLUMUNUN ÖZELLİĞİ BOYNUMUZUN BORCUDUR

Turan Yıldırım, genel değerlendirmelerde bulunduğu programda, şunları söyledi:

“Türkiye’de depremden sonra ara yıl tatilini uzattık. Bu doğru olmadı. Babaanne, anneanne ile kalan çocuklar tv’de enkaz görüntülerini izledi. O bölgede yaşananlar belli. Bir iki yılda da eskiye dönülmesi zor görünüyor. Oradaki her çocuk bizim evladımız, onlara karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Bu Türk toplumunun en önemli özelliklerinden biridir. Boynumuzun borcudur, yapacağız. Üniversite sınav sonucunu etkileyecek diye düşünüyorum ikinci yıl konularının çıkarılmasını. Bazı konularda çok başarılı çocuklar varken şimdi bu nasıl analiz edilecek göreceğiz.”

Programın konuklarından olan Süleyman Beledioğlu da eğitim sistemine yönelik görüşlerini paylaştı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.