Turizmde '19 Mayıs' bereketi

Yaz aylarının yaklaşması ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın hafta sonuna denk gelmesi tatilcileri tatil planları yapmaya teşvik etti. Hem yurt içi hem de yurt dışı turistik destinasyonlar yoğun ilgi gördü.

Turizmde '19 Mayıs' bereketi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, 19 Mayıs'ın hafta sonuyla birleşmesinin, yerli turistler arasında ciddi bir tatil hareketliliği oluşturduğunu belirtti. Seyahat acentelerinin satışlardan memnun olduğunu ifade eden Kızıldağ, özellikle kampanya yapan otellerin yoğun talep gördüğünü söyledi. Antalya bölgesindeki otellerde 19 Mayıs tatili süresince 50-60 bin yerli turistin beklenildiğini paylaştı.

Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz da baharın iyice kendini hissettirmesiyle yurt dışı tatil rezervasyonlarında artış yaşandığını belirtti. 19 Mayıs Bayramı'nın perşembe gününe denk gelmesi, tatil fırsatlarını artırdı. İnsanların 1 gün izin alarak 4 günlük tatil fırsatını değerlendirdiğini belirtti. Özellikle KKTC ve Avrupa turlarının yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Küçükyılmaz, klasikleşmiş turların yanı sıra yeni destinasyonlar keşfetmek isteyenlerin de Rotanya ve Bulgaristan gibi bölgeleri tercih ettiğini söyledi.

Özetle, 19 Mayıs hafta sonu tatilcileri hem yurt içi hem de yurt dışı turistik destinasyonlarını tercih ederek tatil yapma fırsatını değerlendirdi. Tatilcilerin hem kısa süreli kaçamaklar hem de uzun tatil planları yapma isteği seyahat sektöründe hareketlilik yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.