Almanya'daki Türk gencine Hacı Turan'dan yardım eli

Yurt dışında yaşayan Türklere yönelik hukuksuz tutuklamalara karşı yıllardır verilen mücadeleler meyvelerini veriyor.

Almanya'daki Türk gencine Hacı Turan'dan yardım eli
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yurt dışında yaşayan Türklere yönelik hukuksuz tutuklamalara karşı yıllardır verilen mücadeleler meyvelerini veriyor. Almanya’nın yıllardır gündemde olan Türk ailelerin çocuklarına karşı olumsuz tutumlarından daha 6 aylıkken geçirdiği havale sonucu beyninde hasar oluşan Aykut Mutlu da nasibini almış ve uzun yıllar tedavi adı altında hastanede tutuluyordu.

AYKUT’UN YARDIMINA HACI TURAN YETİŞTİ

Almanya’nın Düsseldof kentinde yaşayan 1997 doğumlu Aykut Mutlu 14 yaşında arkadaşlarının teşvikiyle konteynır yakma suçuyla 3 ay cezaevinde yatmış 6 aylık tedavi süreci için Sollingen’de bir hastaneye yatırılmıştı. Tedavi adı altında 8 yıldır hastanede tutulan Mutlu, hayata parmaklıklar arasından bakıyordu. Katillerle aynı ortamı paylaşan Mutlu, Alman ve Rus yetkililere yazdığı mektuplarla sesini duyurmaya çalışıyordu. Mutlu’ya yardım eli AK Parti Ankara Milletvekili Kırşehirli Hacı Turan’dan geldi. Hacı Turan yıllardır tedavi adı altında hastanede hapis tutulan Aykut Mutlu için diplomatik görüşmeler yaptı. Turan’ın 1 yıldır verdiği uğraş sonuç verdi ve 2 gün önce görülen davada Aykut Mutlu’nun hastaneden çıkarılmasına karar verildi.

VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN YAKINDAN TAKİP EDİLİYORDU

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, “Sosyal medyada Almanya’da yaşayan bir takipçim 14 ay önce bir haber paylaşmıştı. Haberi yazan ilgili kişiye ulaşarak kendisinden konu hakkında detaylı bilgiyi dinledim. 2015 yılında Almanya’nın Solingen kentinde Aykut ve arkadaşları oyun oynarken eski bir evde yangın çıkıyor. Bunun üzerine 14 yaşındaki Aykut’un ifadesi alınarak yerel mahkeme kararıyla aile fertleri dahil kimseyle görüştürülmemek üzere bir kliniğe gönderilerek kontrol altına alıyorlar.  Aykut ve ailesi için bundan sonra çok zorlu bir süreç başlamıştı. Bu konuyu öğrendikten sonra Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ilettim. Sayın bakanımız Düsseldorf Başkonsolosumuza talimat vererek süreci birlikte yürüttük. Avukat tutulması dahil her türlü destek verildi. Aykut’un babası ve kardeşini Türkiye’ye davet ederek Ankara’da görüştük. Bu zor sürecin nasıl takip edileceğini birlikte istişare ederek olumlu bir şekilde götürdük. Çünkü bu olay Düsseldorf, Köln ve Dortmund bölgelerinde yaşayan Türk vatandaşlarımız tarafından yakından takip ediliyordu” dedi.

TURAN: TÜRK DEVLETİ VE HÜKÜMETİ HER ZAMAN YANINIZDADIR

Turan, “Türk Devletinin ve hükümetinin her zaman ailenin yanında olduğunu” belirterek  “Bu süreçte aile yakınlarına her zaman şu ifadeyi kullandık “Türk Devleti, Türk Hükümeti her zaman yanınızdadır.” Nitekim Aykut kardeşimiz dün mahkeme kararıyla klinikten ayrılarak ailesine kavuşması bizleri çok memnun etti. İnşallah Almanya ziyaretimizde aileyi ziyaret edeceğim.  Bir kez daha şunu ifade etmek isterim ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman dediği gibi “Dünyanın neresinde bir vatandaşımızın başı dara düşse, tüm imkânlarımızla orada olmak bizim boynumuzun borcudur” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

MUTLU: DEVLETİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖRDÜK

Sosyal Medya üzerinden AK Parti Milletvekili Hacı Turan’a teşekkür eden Aykut’un babası Baki Mutlu “Ben Aykut’un babasıyım. devletimizin büyüklüğünü burada bir kez daha gördük ve yanımızda olduğunuzu gösterdiniz. Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.