Türk gençleri, Güney Afrika'da 50 çocuğun yaşam masraflarını üstlendi

Türk gençleri tarafından Güney Afrika Cumhuriyeti’nde kurulan Türk-Güney Afrika Gençlik Birliği (TÜRKSAY) imzaladığı proje ile 50 kimsesiz çocuğun 1 yıllık yaşam masraflarını karşılayacak.

Türk gençleri, Güney Afrika'da 50 çocuğun yaşam masraflarını üstlendi
Yayınlanma:

TÜRKSAY ile yerel sivil toplum kuruluşu olan Fusion Invameko Vakfı, 50 kimsesiz çocuğun 1 yıllık yaşam masraflarını karşılayacak projeye imza attı. TÜRKSAY Genel Sekreteri Reşat Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ‘’TÜRKSAY tarafından fonlanan proje kapsamında, Cape Town'un en yoksul bölgelerinden olan Cape Flats bölgesinde ebeveynlerinden hiçbiri bulunmayan ve yetişkin bir bakıcısı olmayan, büyük çocuğun kardeşlere, kuzenlere ve yeğenlere baktığı evler ve barakalarda yaşayan 50 yetim çocuğun 1 yıllık yaşam masrafı karşılanacak" açıklamasını yaptı.

turksayara.jpg

Cape Flats bölgesinde, uyuşturucu kullanımı, suça bağlı ölümler ve aileleri olmayan çocukların sığındığı yüzlerce ev olduğunu belirten Er, bu projenin çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayarak eğitim ve kişisel gelişim desteği sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Türk kültürünü Güney Afrikalı gençlere tanıtan TÜRKSAY, Cape Town'da eğitim gören ve yaşayan Türk gençler tarafından 2021'de kurulmuştu. TÜRKSAY her geçen gün başarılı projelere imza atmaya devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.