Türk ilaç firması Azerbaycan'ın ilk ilaç fabrikasını kuruyor

Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikası Türk ilaç firması GEN tarafından kurulacak.

Türk ilaç firması Azerbaycan'ın ilk ilaç fabrikasını kuruyor
Yayınlanma:

Gen Pharma Kafkasya Üretim Operasyonları Ltd'nin ilaç üretim tesisinin temel atma törenine, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve bir dizi davetli katıldı.

Bakan Cabbarov, Azerbaycan'ın petrol dışı sektörünün büyümesini teşvik ettiğini belirterek, "Eczacılık ve ilaç üretimi her devlet için son derece önemli. Kaynaklar tükenir, ancak insan sermayesi ile sınırlar genişletilebilir. Bu girişim, sektörün genişlemesi adına önemli bir adım." dedi.

Büyükelçi Bağcı da Azerbaycan Yatırım Şirketi ile yapılan işbirliğinin işletmenin kurulmasında büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Bağcı, "Azerbaycan Yatırım Şirketi ile Türk yatırımcılarının ortak çalışmalarını organize ediyoruz. Şirket temsilcilerine, Azerbaycan Yatırım Şirketi ile birlikte yatırım yapmalarını öneriyoruz." şeklinde konuştu.

GEN İlaç ve Sağlık Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş ise işletmenin faaliyete geçmesiyle Azerbaycan'da ilaç fiyatlarında yüzde 15'lik bir düşüş beklendiğini ifade etti.

Başkan Gülmüş, Azerbaycan'ın ilk ilaç üretim tesisinin Türkiye'nin ileri teknolojileriyle hayata geçirileceğini aktararak, "Farklı dozajlarda ve ambalajlarda 42 yüksek kaliteli tıbbi ürün üreteceğiz. Tesisin yatırım maliyeti 59.3 milyon manat olacak ve işletmede kalıcı olarak 165 kişi istihdam edilecek."ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.