Türk-İş Başkanlar Kurulu, Gazze’deki hastane saldırısını kınadı

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin El Zeytun Mahallesi'ndeki El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladı. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanlar Kurulu bu saldırıyı kınadıklarını dile getirdi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Gazze’deki hastane saldırısını kınadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk-İş Genel Merkezi'nde, Türk-İş Başkanlar Kurulu 24’üncü çalışma dönemi 16’ıncı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin El Zeytun Mahallesi'ndeki El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirmenin ardından 12 maddelik bir bildiri yayımlandı.

4 BİNE YAKIN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

7 Ekim’den bu yana olayların sıkı takipçisi olduklarını ve hayatını kaybeden 4 bine yakın kişilerden çoğunluğun kadın ve çocuk olduğunu dile getirilen bildiride, “İstanbul’un on dörtte biri kadar bir alana sahip Gazze Şeridi’nde yaklaşık 2,5 milyon kişi ağır bir insani krizle başa çıkmaya çalışmaktadır. Su, elektriğin kesilip, gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin Gazze Şeridi’ne girişinin İsrail tarafından engellenmesi, insani krizin boyutlarını derinleştirmektedir. Okullar, ibadethaneler ve hatta hastanelerin dahi İsrail Savunma Güçleri tarafından hedef haline getirilmesi, savaş kurallarının ihlali anlamına gelmektedir.” denildi.

TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU SALDIRIYI KINADI

İsrail’in Gazze’de bir hastaneye saldırmasına da tepki gösterilen bildiride, “Türk-İş Başkanlar Kurulu, 17 Ekim 2023 Çarşamba gecesi gerçekleştirilen Gazze'deki hastane saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır. Tüm insani değerlerin ötesine geçen bu vahşi eylem, aynı coğrafyada yaşayan insanlar arasında derin ve uzun vadeli toplumsal ayrışmaları beraberinde getirme riski barındırmaktadır. Harp zamanında sivillerin korunmasına ilişkin 1949 tarihli Cenevre Sözleşmesi’nin dahi birçok maddesini ihlal anlamına gelecek şekilde sürdürülen İsrail’in askeri operasyonları koşulsuz bir şekilde durdurulmalıdır. BM’nin uluslararası garantörlüğünde iki devletli çözümün bir an önce yaşama geçirilmesi amacıyla gerekli adımlar atılmalıdır” değerlendirilmesinde bulunuldu.

Ortadoğu’nun en uzun soluklu meselesi olduğunu vurgulayan Filistin-İsrail meselesinin diplomatik yollarla çözülmesi gerektiği ifade edilen bildiride, bölgedeki kalıcı barış ve huzurun tesisinin sağlanması gerektiği belirtildi.

“YAŞANAN ZULÜMDEN EN ÇOK ZARAR GÖRENLER EMEKÇİLER VE AİLELERİDİR”

Bildiri şu şekilde devam etti:

“Son iki haftada yaşanan tüm gelişmeler, din, dil, ırk, millet ayrımı olmaksızın, en fazla bölgede yaşayan emekçiler ve aileleri üzerinde iyileştirilemez yaralar açmıştır. Her iç savaş, bölgesel çatışma veya savaşta olduğu gibi son iki haftada yaşanan gelişmeler de yine en fazla yaşamını emeğiyle geçinenleri etkilemiştir. Yaşanan zulümden en çok zarar görenler emekçiler ve aileleridir. Ortadoğu'da kalıcı barış ve huzurun sağlanması için tüm tarafların birbirlerine karşı önyargılarını bir kenara bırakarak derhal harekete geçmesi gerekmektedir.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.